E sigur că nu vom mai avea 18 echipe în Liga 1, în sezonul următor. Mircea Sandu e pesimist, după ce o nou-promovată n-a primit nici ea licenţa. O ligă cu 15, 16 sau 17 echipe?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapid a plătit tribut problemelor financiare şi a retrogradat pe motive de licenţă din Liga 1. Dragomir şi Sandu nu ştiu încă numărul de echipe din sezonul viitor
Rapid a plătit tribut problemelor financiare şi a retrogradat pe motive de licenţă din Liga 1. Dragomir şi Sandu nu ştiu încă numărul de echipe din sezonul viitor

Fotbalul din Liga 1 devine un „haos organizat”. Câte echipe vor fi pe prima scenă în sezonul următor? Răspunsul nu-l ştiu în acest moment nici măcar şefii de la FRF şi LPF. În Adunarea Generală de astăzi a FRF, Mircea Sandu a anunţat că în campionatul următor nu vor mai fi 18 echipe în Liga 1. Mai ales că pe lista echipelor cu probleme de licenţă s-a înscris şi o nou-promovată, Săgeata Năvodari!

Problemele financiare dau bătăi de cap uriaşe la LPF şi FRF. Ieri, într-o conferinţă de presă, Viorel Duru, şeful Comisie de Licenţiere, le-a punctat foarte clar. “Pierderile cumulate în Liga 1, în 2013, sunt de 68 de milioane de euro, în 2013. 11 cluburi înregistrează pierderi financiare, iar trei sunt în insolvenţă, Severin, “U” Cluj şi Rapid”, a spus Duru. 

În acest moment, Liga 1 este formată din 18 echipe. Patru au retrogradat pe linie sportivă, la finalul sezonului (Chiajna, Severin, CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa), iar alte două (Rapid şi “U” Cluj) n-au primit licenţa nici la Apel. 

De asemenea, patru echipe au promovat, FC Botoşani, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara şi Săgeata Năvodari, iar astăzi s-a aflat că ultima n-a primit nici ea licenţa!

"Nu e nicio problemă dacă rămânem cu 15 echipe"

"Estimăm că vor fi 16-17 formaţii în Liga 1 în sezonul următor. Dacă “U” Cluj nu cîştigă la TAS şi Săgeata nu primeşte licenţa la Apel vor fi chiar 15 echipe. Nu e nicio problemă. Va sta câte-o echipă, pe rând. Dacă o nou promovată nu ia licenţa, nu va promova nimeni în locul ei", a anunţat astăzi, Mircea Sandu, în cadrul unei Adunări Generale a FRF. 

În aceste condiţii, în cel mai pesimist scenariu, Liga 1 ar putea fi formată în sezonul următor din doar 15 echipe! Cele 12 care au rămas acum pe prima scenă, adică 14 mai puţin “U” Cluj şi Rapid, şi cele trei care au promovat şi care au luat şi licenţa (FC Botoşani, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara).  

Cum “U” Cluj a făcut memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), iar Săgeata Năvodari a depus apel, într-un scenariu pozitiv, cele două grupări ar evolua în Liga 1 în sezonul următor. 

În acest moment e sigur însă că nu vom mai avea 18 echipe pe prima scenă a fotbalului. În perioada următoare vom afla şi numărul exact, în urma verdictului TAS şi al Comisiei de Apel: 15, 16 sau 17?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite