Două Baloane de Aur pentru Messi şi Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo (stânga) şi Messi
Ronaldo (stânga) şi Messi

Cele două staruri de la Barcelona şi Real Madrid merg cap la cap în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului. Ambii jucători au marcat câte o „dublă“ în „El Clasico“ de duminică (2-2).

Barcelona - Real Madrid 2-2, sau, mai degrabă, Messi -Ronaldo 2-2. Nici meciul direct nu a reuşit să-i departajeze pe cei mai buni fotbalişti ai lumii în acest moment, care au marcat fiecare câte o „dublă". Argentinianul nu l-a iertat nici acum pe Casillas, „victima" sa preferată, ajungând la 17 reuşite în „El Clasico", cu una mai puţin decât recordul absolut deţinut de legendarul Di Stefano, totul în numai 22 de întâlniri cu Real Madrid.

Ronaldo, şase „El Clasico" la rând cu gol

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo nu s-a lăsat mai prejos şi a răspuns şi el cu două „boabe", bifând al şaselea meci consecutiv contra Barcelonei în care marchează, performanţă unică pentru un jucător în istoria Realului. Seria portughezului a început în meciurile din sferturile Cupei Spaniei din sezonul trecut, când Real a fost eliminată, a continuat cu victoria „albilor" pe Nou Camp în campionat şi cu cele două partide din Supercupă din vară, cucerită de formaţia din Madrid. De remarcat că patru dintre aceste jocuri s-au disputat pe terenul Barcelonei!

În aceste condiţii, e imposibil de prezis cine dintre Messi şi Ronaldo va primi la finalul anului râvnitul „Balon de Aur", trofeu pe care cei doi l-au acaparat în ultimii patru ani, precedentele trei fiind câştigate de argentinian, iar cel din 2008 de portughez. Ziariştii de la „Marca" au propus chiar după meciul de duminică acordarea a două trofee în acest an, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în istoria fotbalului, în timp ce Jose Mourinho, antrenorul Realului, a fost mai plastic: „Ar trebui să fie interzis să se spună cine este cel mai bun jucător din lume. Evident, mi-ar plăcea ca acesta să fie Cristiano, deoarece face parte din echipa care a câştigat cel mai puternic campionat din lume. Dar şi Cristiano, şi Messi sunt jucători fantastici".

Dacă „Mou" nu-i poate departaja pe cei doi, antrenorul Barçei, Tito Vilanova, îşi susţine favoritul: „Amândoi sunt jucători foarte buni, din aceeaşi generaţie, chiar dacă Messi este puţin mai tânăr. Fără îndoială că dacă Leo era din altă generaţie, Ronaldo ar fi fost mult mai recunoscut. Dar, din fericire, sau nefericire pentru el, ei sunt din aceeaşi generaţie".

Cristiano poate rata meciurile Portugaliei

Accidentat la umărul stâng în minutul 64 al meciului de pe Nou Camp, Ronaldo ar putea rata meciurile din preliminariile CM. Căpitanul naţionalei Portugaliei s-a prezentat pentru partidele cu Rusia şi Irlanda de Nord, dar va efectua mai multe teste medicale care să arate dacă e apt de joc.

Pepe: „Iniesta e penibil"

La finalul partidei, fundaşul portughez al Realului, Pepe, l-a acuzat pe Iniesta că a simulat la faza la care Barcelona a solicitat penalty. „Am făcut un meci mare. Barça a avut o singură ocazie în prima repriză şi a înscris. Am fi meritat victoria. Pe Iniesta nici nu l-am atins la acea fază. El şi-a dat seama că nu mai ajunge la minge şi s-a aruncat, s-a tăvălit în careu. Ce a făcut el e penibil, dar aşa sunt ei, cei de la Barcelona, foarte buni actori", a declarat jucătorul de la Madrid. Tito Vilanova l-a taxat imediat: „Am putea face un video cu toate loviturile şi faulturile lui Pepe".

"Titlul de cel mai bun jucător al anului ar trebui interzis. Cristiano şi Messi sunt de pe altă planetă!''
Jose Mourinho antrenor Real Madrid

75 de goluri a înscris Pele în 1959, record absolut în istoria fotbalului: 66 cu Santos, 9 cu Brazilia.

Ce rezultate au obţinut cei doi în 2012

Cristiano Ronaldo 
- Locul 1 în campionatul Spaniei
- Supercupa Spaniei
- Semifinalist în Liga Campionilor cu Real
- Semifinalist la EURO 2012 cu Portugalia

Lionel Messi
- Cupa Spaniei
- Locul 2 în campionat
- Semifinalist în Liga Campionilor cu Barcelona

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite