Dan Petrescu dă bir cu fugiţii: cu titlul aproape ratat în China, „Bursucul“ îşi pregăteşte exit-ul. Unde ar ajunge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un start excelent în cariera sa de antrenor, fostul internaţional a ajuns să aibă şederi foarte scurte la ultimele formaţii pe care le-a pregătit.

Pentru Dan Petrescu, plecarea din Rusia n-a fost de bun augur. 

După o promovare cu Kuban Krasnodar şi un mandat, în mare, reuşit la Dinamo Moscova, în 2014, tehnicianul de 48 de ani a luat drumul Qatar-ului.

La Al-Arabi a rezistat însă doar 11 etape, după care a fost pus pe liber din cauza rezultatelor sub aşteptări. La ASA Târgu-Mureş, Petrescu a condus echipa într-un singur meci oficial, încununat cu cucerirea Supercupei României. A urmat contractul semnat cu Jiangsu Suning şi câştigarea Cupei Chinei. 

În acest sezon, şefii clubului i-au adus lui Petrescu nişte jucători de milioane de euro, în frunte cu Ramires şi Alex Teixeira, însă rezultatele n-au fost pe măsura investiţiilor. 

Jiangsu Suning a pornit bine în campionat şi a ajuns şi în grupele Ligii Campionilor Asiei, însă, între timp, echipa a intrat în picaj. A fost eliminată din Ligă, n-a învins în campionat de trei meciuri şi acum e la şase puncte de liderul Guangzhou Evergrande.

Turcia, următoarea destinaţie

În aceste condiţii, recent, impresarul românului a recunoscut că Petrescu speră să revină în Europa. Potrivit publicaţiei „Karabuk Haber“, citat de Digi Sport, „Bursucul“ are mari şanse să preia Karabukspor, care a obţinut promovarea în prima ligă din Turcia.

Echipa a avut trei români în sezonul recent încheiat, Alexe, Neagu şi Iancu, însă ultimii doi au avut contribuţii minime la promovare şi nu vor juca pentru Karabukspor şi în următorul sezon. 

„Karabuk Haber“ susţine că Petrescu a început deja negocierile cu preşedintele Feridun Tankut şi că părţile ar fi aproape de un acord.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite