Cristiano Ronaldo a umilit un adversar de la Euro: „Să fac schimb de tricouri cu tine?! Dar tu cine eşti?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

În timp ce rivalul său, Lionel Messi, a marcat un gol în partida pe care Argentina a câştigat-o, cu scorul de 4-1, în faţa Venezuelei, în sferturile de finală ale ediţiei centenare a Copei America, Cristiano Ronaldo n-a avut prea multe realizări pe teren, la Euro 2016.

Fotbalistul echipei Real Madrid a punctat însă la capitolul statistici. La meciul de sâmbătă, Portugalia – Austria, scor 0-0, joc la care arbitru de rezervă a fost Alexandru Tudor, Ronaldo a devenit cel mai selecţionat jucător din naţionala lusitană, cu 128 de partide.

Atacantul de 31 de ani l-a depăşit astfel pe Luis Figo, care a jucat în 127 de meciuri pentru Portugalia. Totodată, Ronaldo a egalat recordul de 16 partide jucate la turneele finale ale Campionatelor Europene, deţinut de olandezul Edwin Van der Sar şi de francezul Lilian Thuram. Pe gazon, în minutul 79, Cristiano Ronaldo a trimis mingea în bară la un penalty acordat portughezilor, aceasta fiind prima lovitură de pedeapsă ratată la acest turneu final. El a trimis mingea în poartă în minutul 85, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. A fost al doilea meci fără victorie pentru lusitanilor, dar şi fără gol pentru Cristiano Ronaldo, iar Portugalia riscă să părăsească Euro 2016 încă din faza grupelor. "Sunt puţin trist, nu aşa mi-am dorit să bat recordul lui Figo. Am avut multe ocazii, am jucat bine, dar am ratat un penalty şi nu am putut să marcăm. Le mulţumesc fanilor care ne-au susţinut pe stadion şi din faţa televizoarelor. Noi, jucătorii, întreg poporul portughez, toţi trebuie să credem în calificare", a spus Ronaldo după meci. 

O situaţie inedită care l-a avut în prim-plan pe căpitanul lusitanilor s-a petrecut la finalul partidei cu Austria. Un suporter portughez a pătruns pe teren şi şi-a făcut selfie cu Ronaldo. Vedeta Portugaliei a aşteptat câteva momente ca fanul vizibil emoţionat să-şi regleze telefonul şi chiar le-a făcut semn stewarzilor să aştepte şi ei. Mai mult, internaţionalul portughez s-a lăsat pupat pe obraz de tânărul suporter, care apoi a fost escortat înapoi în tribunele stadionului Parc des Princes din Paris. Fostul golgheter englez Gary Lineker l-a ironizat pe Cristiano Ronaldo pe Twitter: "Ronaldo, fără gol din 36 de lovituri libere în turneele majore. Gareth Bale: 2 goluri din 3 lovituri libere în turnee majore".

I-a supărat şi pe islandezi

Aaron Gunnarsson, căpitanul naţionalei Islandei, a povestit că, la finalul meciului cu Portugalia, scor 1-1, când s-a dus să-i ceară tricoul lui Cristiano Ronaldo, acesta i-a spus că i-l va înmâna la vestiare. În momentul când Gunnarsson s-a dus la Ronaldo să-i reamintească promisiunea, acesta i-ar fi spus: "Să fac schimb de tricouri cu tine? Dar tu cine eşti?".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite