Copos se apără: “Cum poate fi plagiată o lucrare ce nu a fost publicată niciodată?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Copos infirmă acuzaţiile de plagiat aduse de Cătălin Parfene, însă ultimul cuvânt în acest caz controversat îl va avea Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Autor al lucrării de disertaţie "Domnii Ţărilor Române şi sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI)", Cătălin Parfene a făcut o sesizare de plagiat cu privire la volumul semnat de George Copos, "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV şi XVI". Comisia de Etică din Universitatea Bucureşti a solicitat examinarea cărţii fostului patron al Rapidului. La auzul acestei veşti, Copos a reacţionat vehement. "E o tâmpenie! O să mă duc în instanţa de judecată, iar instanţa va decide consecinţele. Punct!", a declarat, pentru Ziarul "ring", George Copos.

El a explicat mecanismul conceperii volumului incriminat. "O parte din autori au fost folosiţi în bibliografie, pentru că numai aceia au scris despre alianţele matrimoniale. Deci, practic, am studiat o parte a aceleiaşi bibliografii. Comisia o să facă o analiză ca să vadă care sunt autorii luaţi în considerare la bibliografie. În orice caz, o lucrare care nu a fost publicată niciodată nu poate fi plagiată. Deci nu există aşa ceva, o să se vadă în instanţă", a adăugat fostul patron al Rapidului, citat de Ziarul "ring". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite