Cine sunt adevăratele „panzere“? România a pulverizat Germania la Campionatul European de Handbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romania handbal

În al doilea meci la Campionatul European de handbal feminin, naţionala feminină a României a dezmembrat Germania, scor 29-24 (14-11), formaţie care în prima etapă trecuse de marea favorită a competiţiei, Norvegia. Indiferent de rezulatatul ultimului meci din grupa, România s-a calificat deja în grupele principale.

La fel ca în prima partidă de la acest turneu final, când am învins Cehia cu 31-28, România a pornit cu motoarele turate la maxim, iar în minutul 5 fetele noastre aveau deja un avantaj considerabil, scor 5-1.

Diferenţa de 3-4-5 goluri s-a mentinut până în minutul 20, scor 12-7, dar România a beneficiat din plin şi de ajutorul zeiţei Fortuna. Un 7 metri ratat de Germania, plus alte câteva parade fabuloase ale Denisei Dedu, în timp ce la poarta cealaltă, chiar dacă fetele noastre au irosit 2 lovituri de la 7 metri, de fiecare dată mingea ni s-a întors şi am reuşit să înscriem.

În ultimele zece minute norocul a întors armele, mai multe ratări ale fetelor noastre, inclusiv o bară, coroborate cu contraatacuri fulger ale adversarelor au subţiat diferenţa de pe tabelă pâna la doar 2 goluri.


În minutul 27 al meciului, Critina Neagu a înscris al cincilea său gol în acest meci şi a devenit handbalista cu cele mai multe reuşite la un turneu final al Campionatului European - 206. Performanţa a fost consemnată de crainicul arenei şi a fost primită cu urale de întreaga asistenţă.

Totuşi, la vestiare s-a intrat cu 14-11 şi repriza secundă se anunţa complicată. 

Nu a fost deloc aşa, şi pentru că fetele noastre se pare că au învăţat din greşelile meciului de debut. Puse în gardă de evoluţia fluctuantă din meciul cu Cehia, când aproape au permis adversarelor să anuleze un avantaj de 9 goluri, fetele noastre nu au mai avut niciun scurtcircuit şi au pus pe tabelă gol peste gol, în minutul 46 diferenţa ajungând la 8 lungimi, scor 23-15.

Avantajul s-a menţinut până în minutul 54, scor 27-19, dar finalul a aparţinut Germaniei, nemţoaicele reuşind să reducă semnificativ din diferenţă.

Portăriţa Denisa Dedu a fost declarată MVP-ul partidei

România: Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin

Germania: Eckerle, Roch – portari; Zapf, Berger 2, Grijseels, Schmelzer 1, Smits 2, Behnke 8, Zschocke, Bolk 3, Grossmann 1, Weigel 2, Geschke 2, F. Muller 1, Schulze, Stolle 2. Antrenor: Henk Groener

Următorul meci al echipei României va fi pe 5 noiembrie, de la ora 22.00, împotriva Norvegiei. 
* meciurile sunt transmise în direct de TVR

Lotul României la Campionatul European

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti);
Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa);
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

Citeşte şi:

Denisa Dedu, MVP-ul meciului România-Germania: „Sunt foarte mândră de echipa mea!“

Fabuloasa Cristina Neagu! Românca este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal

Ambros Martin, euforic: „Am făcut un meci bun! Avem cea mai bună jucătoare din lume“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite