CFR Cluj, ridicolă, ca o chinezărie fotbalistică: Tabloul dezolant din Gruia după cinci ani de glorie

0
Publicat:

Proiectele noastre fotbalistice, inclusiv cele care sunt aparent de succes, seamănă, din păcate, cu niște „chinezării“. Pentru că „trăiesc“, de pe un sezon pe altul și, imediat cum vine o perioadă mai grea, sunt amenințate de o prăbușire zgomotoasă!

Dan Petrescu vrea să plece din fotbalul românesc, după acest sezon pe banca CFR-ului
Dan Petrescu vrea să plece din fotbalul românesc, după acest sezon pe banca CFR-ului

Cazul CFR Cluj e elocvent, în acest sens. Formația din Gruia a câștigat ultimele cinci ediții ale campionatului. Acum însă, aproape sigur, va rata această performanță. Dacă ar fi fost un proiect sănătos, CFR ar fi trecut peste acest moment, fără prea mari dificultăți, mai ales că în sport nu poți câștiga la infinit. Doar că, în Gruia, iminenta pierdere a titlului, e întâmpinată de o veritabilă „apocalipsă fotbalistică“.

Tonul a fost dat de patronul Ioan Varga (64 de ani), la Digi Sport, după egalul de duminică seară, cu CS U Craiova: „Facem plângeri penale contra arbitrilor și a FRF! Cei mai hoți sunt arbitrii, împreună cu sistemul cel mai ieftin VAR pentru hoție! Eu ies din fotbal, nu mai înghit această hoție a FRF. E făcut pentru hoți acest sistem ieftin. De aceea, n-au vrut să cumpere sistemul din Belgia, au făcut totul premeditat. Pe mine m-au pierdut ca investitor în fotbal. E ultima mea intervenție“.

Bineînțeles, antrenorul Dan Petrescu (55 de ani) nu putea rata oportunitatea de a se victimiza și el: „Ce să mai spun? Șapte meciuri din șapte, în play-off, ne-au ciuruit, ne-au curățat. Ne-au făcut praf cu VAR-ul. Interesul e să nu meargă CFR în cupele europene. Au vrut să ne scoată din lupta pentru titlu, au reușit! Nu mai rezist!“.

A doua zi după tirada lui „Super Dan“, președintele CFR-ului, Cristi Balaj (51 de ani), fost arbitru de elită, a anunțat, la „Fanatik“, că antrenorul va și pleca, în curând: „Dan Petrescu nu mai vrea să rămână în România. Nu la CFR, în România. E greu să mai ai încredere“.

Play-off, etapa a VII-a

Sâmbătă: Farul Constanța – Rapid 7-2

Duminică: CFR Cluj – CS U Craiova 1-1

Luni: FCSB – Sepsi 3-1

Clasament

1. Farul Constanța 46 de puncte

2. FCSB 43p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 36p

5. Rapid 34p

6. Sepsi 25p

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite