"Cezar Drăgăniţă, mare sportiv, caracter zero"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefania Mincea îl acuză pe dublul medaliat olimpic la handbal că a insultat-o şi a lovit-o în tribuna terenurilor de fotbal din Complexul Sportiv Dinamo

Foto: Florin ALBOIU / www.liga2.ro

Disputat pe terenurile sintetice de fotbal din şoseaua Ştefan cel Mare, turneul final la juniori '94 n-a fost ferit de incidente. Aflată în tribună, Ştefania Mincea îşi încuraja băiatul de 16 ani, care joacă la SMART, alături de fiica ei şi de alţi părinţi. O decizie a arbitrului la meciul cu Dinamo (1-1) a fost urmată de un protest. Spiritele s-au încins în acel moment. "Lângă noi se afla Cezar Drăgăniţă, al cărui băiat joacă la Dinamo. A venit, s-a dezbrăcat de tricou şi s-a aşezat acolo. Atunci când noi am protestat la decizia arbitrului a început să strige la noi. A folosit cuvinte extrem de urâte. Ne-a făcut jegoase, centuriste... Lângă noi erau şi copii. L-am întrebat cum de îşi permite să vorbească aşa cu noi. A continuat să ne jignească. Ne-a întrebat dacă ne-am luat bilete deşi la astfel de meciuri intrarea este liberă. M-a îmbrâncit şi m-a lovit. Au intervenit ceilalţi părinţi", ne-a relatat Ştefania Mincea.

Fiind stelistă, ca şi ceilalţi din familia sa, mama agresată l-a prins pe Cezar Drăgăniţă jucând handbal la echipa militară. "I-am şi spus că a fost un mare sportiv, însă este un caracter zero. Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva până acum. Am fost pe Giuleşti, la meciul de fotbal Rapid - Steaua din sferturile de finală ale Cupei UEFA. Ne-am aşezat lângă nişte suporteri rapidişti. Le-am spus că noi suntem stelişti şi că e posibil ca ai mei copii să se manifeste în timpul meciului. N-a fost nicio problemă".

În urmă cu şase ani Cezar Drăgăniţă a avut o altercaţie cu suporterii echipei Steaua. "Am fost să-mi văd nepotul, care joacă la Steaua, tot la juniori '94. Eram cu fratele meu şi cu mama, culmea, pe un teren de pe Drumul Sării. Un copil de la Dinamo dă gol şi apoi vine în faţa noastră şi ne arată degetul... După meci am mers la antrenorul dinamoviştilor să-i spunem că nu-i normal ce s-a întâmplat. Şi Cezar Drăgăniţă a intervenit şi a avut o ieşire greu de înţeles", ne-a declarat Marian Petrescu.

Ştefania Mincea nu a decis încă dacă va face plângere la poliţie împotriva handbalistului. "Mă voi consulta cu avocatul meu şi voi decide".

Cine este Cezar Drăgăniţă
- este născut în 1954, la Arad
- profesor de educaţie fizică
- a debutat în handbal la CSŞ 2 Bucureşti, în 1971, iar la 17 ani a fost legitimat la Steaua
- a cucerit 15 titluri naţionale şi 3 Cupe ale României cu Steaua până în 1988
- a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, în 1977
- în naţională a debutat la 17 ani, evoluând ca extremă sau inter dreapta
- a participat la patru ediţii ale Campionatului Mondial, câştigând titlul cu România în 1974, la Berlin
- la Jocurile Olimpice a obţinut medalia de argint în 1976, la Montreal, şi pe cea de bronz în 1980, la Moscova
- a fost de trei ori campion mondial universitar
- a mai evoluat în Belgia, fiind şi antrenor de juniori, şi în Portugalia, la Benfica Lisabona
- la 56 de ani, este antrenor-jucător la Interhandball Bucureşti
- Maestru al Sportului (1976) şi Maestru Emerit al Sportului (1977)
- în 2000 a fost distins cu Medalia Naţională "Serviciul Credincios", clasa a III-a

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite