Campionul mondial Yamato Zaharia: „Tata este idolul meu, impune respect peste tot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yamato Zaharia vrea să îi calce pe urme tatălui său FOTO Cristi Brînză
Yamato Zaharia vrea să îi calce pe urme tatălui său FOTO Cristi Brînză

Yamato, fiul lui Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, este hotărât sa continue seria performanţelor extraordinare pentru sportul românesc, obţinute de părintele său.

La 18 ani, pe care îi va împlini luna viitoare, Zaharia jr. are deja în palmares titlurile de campion naţional, european şi mondial la juniori şi tineret. Odată cu împlinirea majoratului, el va putea da şi examenul pentru obţinerea centurii negre, pe care şi-o doreşte cu ardoare. 

Deşi Kempo este marea lui iubire, Yamato Zaharia a absolvit anul trecut şcoala de arbitri de fotbal cu punctaj mare. "Am arbitrat câteva meciuri în Liga a 4-a, însă, din păcate, nu am mai avut timp să continui ca arbitru pentru că urma să mă pregătesc pentru Campionatul Mondial, pentru care era nevoie de pregătire intensivă", a aratat Yamato Zaharia.

De la o vârstă fragedă, Yamato a iubit sportul aşa că este convins că s-ar fi făcut sportiv de performanţă şi dacă nu era fiul preşedintelui FR de Kempo, Amatto Zaharia. "Mulţi îşi aleg şi îşi caută idoli prin filme, în afara familiei. Pentru mine, însă, tata este idolul meu, pentru că este un luptător şi un antrenor excepţional, respectat de toţi elevii lui, pentru că este un adevărat lider, foarte puternic, care impune respect peste tot, dar mai ales pentru că niciodată nu uită să fie "Tată". Sper ca într-o buna zi să devin şi eu idolul cuiva şi să pot influenţa pozitiv cât mai mulţi oameni", a mai adăugat Yamato Zaharia, care va apărea în distribuţia filmului românesc "Box" pentru câteva secunde.

Yamato Zaharia spune că i-ar placea să joace într-un film, rol principal sau secundar. "A interpreta rolul unui sportiv de performanţă, de preferinţă din zona artelor marţiale, ar fi o onoare pentru mine", spune Yamato.

Întrebat dacă prietenii săi s-au aratat interesaţi în a-şi măsura forţele cu un campion mondial la Kempo, Yamato Zaharia a răspuns cu maturitate: "Pentru a fi campion mondial la Kempo trebuie să ai mulţi ani de pregătire foarte dură şi intensă, de o anduranţă extremă, trebuie să înfrunţi mulţi adversari la fel de bine pregătiţi şi motivaţi, care au un singur gând, ca mine, acela de a pleca acasă cu medalia de aur. Este o muncă imensă să devii campion mondial şi de aceea, colegii şi prietenii mă respectă şi ştiu foarte bine că astfel de confruntări, în acest sens, nu ar avea rost", a încheiat Yamato Zaharia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite