Bornescu: „La Rapid vreau să dau tot”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este bucureştean cu buletin de oltean. Goalkeeper-ul care a cunoscut succesul la Universitatea Craiova îşi doreşte acum să cucerească primul titlu din carieră cu Rapid. 

Mircea a crescut în cartierul Colentina din Bucureşti, dar nu a jucat prima dată fotbal, ci a preferat boxul. Avea şi un exemplu demn de urmat în familie - este vorba de tatăl său, Petre, fost vicecampion olimpic la sportul cu mănuşi. "Am crescut cu acest sport în sânge. Tata m-a dus la box, dar nu-mi prea plăcea. De la şcoală, fugeam să joc fotbal. Un timp, mă duceam în paralel şi la fotbal şi la box. După ce veneam de la şcoală jucam fotbal, apoi seara mă antrenam cu tata la sală. Asta până la 13 ani, când ai mei şi-au dat seama că sunt mai talentat în poartă", spune Mircea Bornescu.

A început fotbalul la FC Naţional

Primii paşi în fotbal i-a făcut la FC Naţional, deşi tatăl său era un simpatizant al Rapidului. Printre colegii de antrenamente s-a numărat şi actualul selecţioner, Răzvan Lucescu. „Când eram la FC Naţional, rămâneam împreună după antrenament. Mie mi se părea mereu că nu fac efort suficient şi, pentru a compensa pregătirea, rămâneam după fiecare şedinţă cu Răzvan. În afara terenului nu aveam acelaşi anturaj din cauza vârstei. El era prieten cu Radu Niculescu, Liţă şi Curt", rememorează Mircea.

După experienţa Apullum Alba Iulia şi Juventus Bucureşti, Bornescu a ajuns în Bănie. Prima dată la Extensiv, formaţie patronată la acea vreme de fraţii Mihăilescu. "În Craiova am fost foarte bine primit. E casa mea. De la Extensiv am ajuns la Universitatea Craiova, unde am format un grup unit, mai ales că majoritatea jucasem împreună şi în Liga a doua, la Extensiv. Am primit mult de la Universitatea Craiova şi am oferit mult", spune Bornescu. Ca semn de preţuire faţă de oraşul Craiova, Mircea şi-a făcut buletin de Bănie.

Începutul actualului sezon a însemnat tototdată şi despărţirea de Universitatea Craiova. Una cu scandal şi cu memorii depuse la FRF. Bornescu şi-a revendicat o parte din contract, în timp ce Adrian Mititelu susţinea că goal­keeperul trebuie suspendat, deoarece nu s-a mai prezentat la antrenamente. Finalul a fost fericit. Copos a plătit pentru el 250.000 de euro, iar acesta a putut semna cu giuleştenii. "Mă săturasem să mă antrenez fără să joc! Am trecut printr-un moment de care nu vreau să-mi amintesc. Mă bucur că situaţia mea s-a rezolvat", spune Mircea. „La Rapid vreau să dau tot. Avem şanse să câştigăm campionatul, iar la sfârşitul anului ­m-aş bucura să fim pe primul loc şi să mergem în Liga Campionilor", declară portarul.

image

Bornescu a devenit imediat titular şi a reintrat în vederile selecţionerului României, Răzvan Lucescu, care l-a convocat de curând pentru amicalul cu Polonia. „Răzvan mi-a lăsat o impresie extraordinară ca antrenor. Pe lângă faptul că are multe cunoştinţe despre fotbal, are şi «şcoala vieţii». Poţi discuta orice cu el şi este foarte impunător în relaţia cu jucătorii", spune portarul giuleştenilor, care este de părere că doar valoarea te poate recomanda la naţională. „La naţională poţi ajunge de oriunde. Nu trebuie neapărat să joci la echipe din Bucureşti. Răzvan Lucescu, de exemplu, nu are afinităţi pentru unul sau altul".

Nu imită pe nimeni

Bornescu este un fotbalist care nu a avut niciun idol în copilărie. „Lobonţ este un portar valoros, Coman la fel. Eu însă nu-mi aduc aminte să fi avut ca exemplu vreun portar mare. Să încerc să-l imit. Cred că pentru a reuşi ca portar ar trebui să te naşti cu această calitate".
Când mai are timp, Bornescu­ ascultă muzică house şi merge la petreceri. „Îmi place acest gen. Când sunt liber, nu ratez petrecerile de acest fel. Ultima oară am fost la Prodigy", mărturiseşte acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite