Avocatul lui Halep, Howard Jacobs, dezvăluire șocantă: ce sumă a cheltuit ITIA ca să o distrugă pe Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (32 de ani) a ajuns deja la Miami, turneu care urmează să marcheze revenirea ei în circuitul feminin după o pauză de un an și jumătate. Miami Open (19-31 martie) a fost prima intrecere care s-a grăbit să-i dea un wild-card (n.r. – invitație) româncei care, deocamdată, doar așa poate apărea pe tablourile marilor competiții, neavând clasament. O altă soluție ar fi ca Halep să pornească din calificări, dar această rută presupune ca „Simo“ să lege două sau trei victorii până să-și câștige locul pe tabloul principal.

Simona Halep a dus o luptă crâncenă cu cei de la ITIA. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep a dus o luptă crâncenă cu cei de la ITIA. FOTO: Arhiva Adevărul

Deși Halep se pregătește de revenirea în tenis, în presa internațională discuțiile sunt încă incinse privind modul bulversant în care două instanțe, Sport Resolutions și Tribunalul de Arbitraj Sportiv, au analizat total diferit dosarul ei. Tribunalul londonez a dictat o suspendare de 4 ani, cel de la Lausanne una de doar 9 luni.

În dialog cu prestigiosul site, Sports Illustrated, avocatul american al Simonei, Howard Jacobs, a pus primul verdict pe seama investiției uriașe în care ITIA a făcut-o în acest caz. Declarațiile lui Jacobs vin în contextul în care s-a insinuat, nu o dată, că Sport Resolutions, deși prezentat ca un tribunal independent e, de fapt, sub influența celor de la ITIA! De aceea, cazurile declanșate de ITIA ajung, într-o primă fază, la Sport Resolutions. Așadar, vorbim despre o anomalie, în condițiile în care procurorii, cei de la ITIA în cazul de față, indică și tribunalul care va livra prima decizie!

Howard Jacobs
Howard Jacobs

Ce a declarat Howard Jacobs pentru Sports Illustrated?

*Am considerat că problema pașaportului biologic (n.r. – care indica spre varianta dopajului sanguin) n-a fost niciodată bine construită. Iar în ceea ce privește problema cu Roxadustat, de obicei, le oferi agenților antidoping dovada contaminării și apoi fie că ajungi la o înțelegere privind sancțiunea, fie că te lupți pentru a o combate. Dar nu ajungi niciodată la un caz cum a fost acesta.

*Nu cred că am avut vreodată un caz atât de ciudat ca acesta. Să vezi cum acuzarea se luptă cu înverșunare până la capăt și se cramponează de acuzația cu dopajul sanguin. Cazul a devenit supercomplicat. Nici măcar nu-mi pot imagina câți bani au cheltuit (n.r. – cei de la ITIA). Dar, dacă ar fi să fac o estimare, aș spune că cel puțin 2 milioane de dolari! Au avut atât de mulți experți, avocați și s-au luptat pentru fiecare amănunt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite