Australian Open 2015: De ce sunt americanii invidioşi pe Halep, cum stă Serena după primul tur, plus un record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: AP
Simona Halep. FOTO: AP

O jurnalistă specializată pe tenis de la cunoscuta publicaţie sportivă americană „Sports Ilustrated“ e sigură că Simona Halep va ajunge în semifinale la Australian Open, dar asta mai ales pentru că tabloul de care a avut parte românca e o „ruşine“.

Fără noroc nu faci nimic în viaţă. Iar parcursul din tenis, din ultima perioadă, al Simonei Halep, întăreşte enunţul bine-cunoscut. După ce-a urcat rapid în ultimul an şi jumătate pe scara WTA, şi datorită unor accidentări ale unor jucătoare de top, românca a fost privilegiată şi la începutul lui 2015. 

Tragerea la sorţi de la Australian Open a pus-o pe a treia favorită a turneului într-un „sfert“ în care nu s-au nimerit prea multe nume grele. Pur şi simplu, un noroc, nimic mai mult. 

Potrivit regulilor, primele patru favorite, Serena, Şarapova, Halep şi Kvitova au fost împărţite fiecare pe câte un sfert de tablou, astfel încât să se întâlnească, teoretic, cel mai devreme în semifinale.  În rest, doar ce-a vrut Fortuna.

Doar că situaţia nu le-a prea căzut bine unor jurnalişti de pe Ocean, mai ales după ce culoarul româncei spre fazele superioare s-a uşurat şi mai mult, după eliminarea unor favorite în primul tur. 

„E clar că Halep se va califica din această parte de tablou. E o ruşine, nici măcar nu e amuzant. Are doar jucătoare pe care ştie cum să le bată. Românca ar fi bătut-o şi pe Ivanovici oricum. Este sigur că Simona va ajunge în semifinale“, a scris Courtney Nguyen, în ediţia on-line a „Sports Ilustrated“. 

11 favorite eliminate în primul tur, record la turneele de Mare Şlem

După ce opt favorite au fost eliminate luni de la la Australian Open, încă din primul tur, Angerlique Kerber (9), Lucie Safarova (16), Carla Suarez Navarro (17), Svetlana Kuzneţova (27), Belinda Bencic (32), Anastasia Pavliuchenkova (23), Sabine Lisicki (28) şi Ana Ivanovici (5) – dintre care ultimele trei chiar de pe „sfertul“ lui Halep, alte trei au părăsit competiţia marţi – Flavia Pennetta (12), Andrea Petkovici (13) şi Jelena Jankovici (15). 

Este un record egalat, pentru că, din 2001, de când la turneele de Mare Şlem există 32 de capi de serie, situaţia s-a mai repetat doar în 2002, la Roland Garros, şi doi ani mai târziu, la Wimbledon. 

În acest moment, cel mai greu adversar posibil, pentru Halep, până în semifinale, ar fi Ekaterina Makarova (locul 10 WTA), un posibil duel în sferturi (rusoaica joacă miercuri dimineaţă cu Roberta Vinci – 45 WTA, în turul 2).

Spre deosebire de posibilele adversare ale Simonei, pe „sfertul“ Serenei, dintre cele 32 de jucătoare, 12 au ajuns cel puţin o dată într-o semifinală de Mare Şlem. 

Cele mai tari, ca poziţionare WTA, sunt Caroline Wozniacki (8 WTA) şi Dominika Cibulkova (11 WTA), pe care americanca le-ar putea întâlni în sferturi, în timp ce în semifinale am putea asista la un meci cu Kvitova (4 WTA). 

Halep joacă după Nadal 

Simona Halep joacă miercuri, în turul 2 de la Australian Open, împotriva Jarmilei Gajdosova (Australia, 62 WTA), tot pe arena Rod Laver. Meciul se va disputa pe terenul central după cel dintre Rafael Nadal (Spania, 3 ATP) şi Tim Smyczek (SUA, 112), care începe la ora 10.00 şi va fi difuzat de Eurosport, 1 sau 2. 

În cazul unui succes, Halep o va întâlni în faza următoare pe învingătoarea partidei dintre Kristina Mladenovici (Franţa, 71 WTA) şi Bethanie Mattek-Sands (SUA, 258 WTA).  

Irina-Camelia Begu (locul WTA) joacă miercuri dimineaţă, în jurul orei 2.00, în turul 2, cu Katerina Siniakova (Cehia, 81 WTA). 

Serena, debut în forţă 

Serena Williams a pornit cu dreptul la Australian Open, turneu unde din 2010 n-a depăşit sferturile. Americanca, lider mondial, n-a avut probleme în runda inaugurală în faţa belgiencei Alison van Uytvanck, o jucătoare clasată 105 poziţii mai jos în topul mondial, scor 6-0, 6-4. Specialiştii au apreciat jocul lui Williams, cu cifre excelente după încheierea primului tur la feminin. 

Serena a fost a doua la capitolul „aşi“ şi „viteza de top“, unde a fost depăşită doar de franţuzoaica Stephanie Foretz (13 aşi faţă de 11) şi slovena Polona Hercog (123 km/h faţă de 121). 

În turul 2, Serena Williams o întâlneşte pe Vera Zvonareva, de două ori finalistă de Mare Şlem şi un fost loc 2 mondial, ajunsă acum pe 203 mondial, din cauza unor accidentări. 

Citeşte şi 

Australian Open 2015: Nu toată lumea o place pe Halep: „E o ruşine ce este acolo“. O femeie spune acest lucru despre ea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite