Arbitraj video în fotbal!? Federaţiile din Olanda şi Anglia insistă, decizia a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby arbitraj video

Forul care reglementează „Legile jocului în fotbal” a luat în dezbatere o propunere revoluţionară. Fazele litigioase ar urma să fie lămurite de un arbitru din tribune, în urma vizionării reluărilor TV, iar decizia se va transmite „centralului” prin cască.

Forul care reglementează „Legile jocului în fotbal” a luat în dezbatere o propunere revoluţionară. Fazele litigioase ar urma să fie lămurite de un arbitru din tribune, în urma vizionării reluărilor TV, iar decizia se va transmite „centralului” prin cască. Cei care insistă pe această idee sunt şefii federaţiilor din Olanda şi Anglia, iar forul de la Amsterdam chiar a propus ca sistemul să fie testat din sezonul viitor în Cupa Olandei.
Întrunită sâmbătă la Belfast, comisia IFAB (International Football Association Board) a decis să amâne discuţiile pentru un an, din cauza nenumăratelor întrebări rămase fără răspuns: cine decide fazele litigioase, când se opreşte jocul dacă mingea este în continuare în joc, ce facem cu timpul „mort” în care arbitrul din tribună se uită la reluări?
„Eu sunt clar în favoarea acestui sistem, dar sunt dezamăgit, pentru că merge foarte încet întreg procesul”, a afirmat Greg Dyke, preşedinte al federaţiei engleze. „Peste 20 de  ani o să ne uităm înapoi şi o să ne întrebăm de ce am fost atât de înceţi”, a mai spus el. Declaraţia lui a fost „alimentată” de decizia arbitrului de la Manchester United – Sunderland, care a încurcat jucătorul ce trebuia eliminat.
Ion Crăciunescu e de părere că arbitrajul video nu e o soluţie: „Fotbalul este un joc dinamic, iar aceste întreruperi ar strica spectacolul. În rugby e bun, dar la fotbal nu cred că se pretează acest sistem. În plus, greşelile de arbitraj fac parte din spectacol, pentru că se comentează şi după meci şi peste ani”.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite