Arabii și-au pus ochii pe tenisul feminin: ce implică parteneriatul saudiților cu WTA

0
Publicat:

Fondul Suveran Saudit (PIF), care a încheiat un "parteneriat strategic" cu circuitul masculin ATP în luna februarie, a semnat un "parteneriat multianual" cu circuitul feminin profesionist de tenis (WTA), conform unui comunicat dat publicităţii şi citat de AFP.

Bin Salman, prințul moștenitor din Arabia Saudită, investește masiv în sport. FOTO: Arhiva Adevărul
Bin Salman, prințul moștenitor din Arabia Saudită, investește masiv în sport. FOTO: Arhiva Adevărul

La fel ca pentru ATP, PIF devine partener al clasamentului mondial al jucătoarelor şi "va lucra cu WTA pentru a dezvolta iniţiativele existente, precum şi cele viitoare pentru tinerele jucătoare", se mai arată în comunicat.

Acest anunţ intervine la câteva luni după ce capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost desemnată să găzduiască Turneul Campioanelor de final de an în perioada 2024-2026.

După 2021, puternica monarhie din Golf a investit miliarde de dolari în sportul mondial, inclusiv în fotbal, cumpărând clubul Newcastle United (Premier League) sau înfiinţând circuitul de golf LIV, rivalul circuitului nord-american PGA.

Arabia Saudită este în centrul atenţiei prin vedetele fotbalului mondial pe care le-a ademenit pentru sume exorbitante, precum Cristiano Ronaldo, Neymar şi Karim Benzema, dar şi prin cursele de Formula 1, Moto GP şi Raliul Dakar, dar şi prin meciurile demonstrative de tenis dintre Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz şi Arina Sabalenka cu Ons Jabeur.

Totodată, Arabia Saudită l-a numit în ianuarie pe Rafael Nadal în calitate de ambasador al Federaţiei saudite de tenis.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite