Amatto Zaharia: "Sportul, olimpic sau neolimpic, este la fel de important"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul număr al revistei Sport Revolution are în prim plan un amplu material dedicat Federaţiei Române de Kempo, condusă de Amatto Zaharia, multiplu campion european şi mondial, Maestru Emerit al Sportului, Antrenor Emerit dar şi Laureat al Sportului Românesc.

Un deschizător de drumuri în organizarea galelor de lupte profesioniste în România, el fiind promotorul circuitului „Provocarea Campionilor” din anul 2002, Amatto Zaharia vorbeşte în acest reportaj despre importanţa mediatizării fenomenului sportiv. „În epoca modernă, fără mediatizare practic nu exişti. Nimeni nu află şi nu ştie de tine indiferent de numărul de campioni, experţi sau maeştrii de care dispui. Tocmai de aceea FR Kempo a demarat acţiuni pe mai multe planuri, showbiz, social, luptă anti-drog şi anti-doping, reeducarea prin sport, programe pentru persoane cu dizabilităţi, campionate de amatori, gale profesioniste în parteneriate cu diverse publicaţii sau emisiunea”Ora de Kempo” de la Activ FM”, a declarat Amatto Zaharia.

Acesta a vorbit şi despre duelul dintre sporturile olimpice şi cele neolimpice. „Este o „dispută” creată artificial de persoane limitate, care nu au o cultură a sportului la modul general sau pur şi simplu sunt rău intenţionate. Este clar că atunci când există tensiuni, cei care le creează pot conduce mai uşor. Adevărul este însă că sportul este sport, indiferent dacă este olimpic sau nu. Astăzi unele sporturi sau probe de concurs sunt incluse la Jocurile Olimpice, iar mâine unele dintre ele pot fi scoase de pe lista CIO (n.r. Comitetul Internaţional Olimpic) şi introduse altele noi. Va însemna asta oare că acele sporturi, olimpice până mai ieri, nu mai sunt bune azi de nimic?! Nici vorbă! Trebuie inţeles foarte clar că CIO este doar un organism mondial şi atât. Absolut toate sporturile au campionate naţionale, europene şi mondiale, iar unele au doar o singură competiţie în plus, Jocurile Olimpice, odată la patru ani.  În rest, absolut toate sunt la fel de benefice pentru societate, efortul depus de sportivi şi antrenori pentru obţinerea performanţei sportive fiind identic”, a explicat Amatto Zaharia în Sport Revolution.


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite