Alexandru Mățan, aproape de o performanță unică: e la un pas de a câștiga titlul în SUA

0
Publicat:

Columbus Crew, echipa mijlocaşului român Alexandru Măţan, s-a calificat în finala Major League Soccer (MLS), liga profesionistă de fotbal din America de Nord, în care va avea ca adversară formaţia Los Angeles FC.

Alexandru Mățan poate deveni campion al Americii. Foto Coumbus Crew
Alexandru Mățan poate deveni campion al Americii. Foto Coumbus Crew

Măţan şi coechipierii săi au învins sâmbătă în deplasare, cu scorul de 3-2, după prelungiri, formaţia FC Cincinnati, în finala Conferinţei de Est a MLS. Gazdele au dominat prima repriză a întâlnirii, în care au punctat de două ori, dar formația românului a revenit în cea de-a doua parte, ergalând la 2. În prelungiri, Columbus Crew a dat lovitura, prin Christian Ramirez, care a adus victoria şi calificarea echipei sale în minutul 115.

Alex Mățan, produs al Academiei Hagi, va juca finala MLS împotriva celor de Los Angeles FC, câștigătoarea Conferinţei de Vest. Aceștia au trecut cu 2-0 de campioana en titre, Houston Dynamo, prin golurile marcate de Ryan Hollingshead (44) şi Franco Escobar (80).

Columbus Crew, campioana MLS în 2008 şi 2020, va disputa pe teren propriu marea finală cu Los Angeles FC, în data de 9 decembrie, notează Agerpres. Gălățeanul de 24 de ani a fost vândut de Farul la formația din SUA, a fost împrumutat o jumătate de sezon la Rapid, după care a revenit la Columbus Crew, echipă cu care scrie istorie în Major League Soccer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite