Alcaraz, „pulverizat” de Dimitrov la Miami. Spaniolul, plin de frustrare după eliminarea prematură

0
Publicat:

La câteva zile după ce s-a încoronat campion la Indian Wells, Carlos Alcaraz nu a repetat performanța la următorul turneu american, Miami Open. Jucătorul de 20 de ani, aflat în cursa de detronare a liderului ATP Novak Djokovici, a pierdut surprinzător cu Grigor Dimitrov (32 de ani, 12 ATP), scor 2-6, 4-6, în sferturile competiției.

Carlos Alcaraz a pierdut în sferturi la Miami Open. Foto Getty images
Carlos Alcaraz a pierdut în sferturi la Miami Open. Foto Getty images

Spaniolul a rezistat doar o oră și 34 de minute în fața bulgarului, iar la conferința de presă s-a declarat exasperat. „M-a făcut să mă simt ca un copil de 13 ani. Vorbeam cu echipa și spuneam că nu știu ce să îi fac, nu are slăbiciuni. De asta sunt frustrat. În rest, sunt fericit de nivelul la care am jucat”, a declarat Alcaraz la conferința de presă. Când a aflat despre declarația lui Alcaraz, Grigor Dimitrov s-a arătat măgulit: „Ce comentariu grozav!”.

Poate pierde poziția 2 mondială

Bulgarul va juca mâine împotriva lui Alexander Zverev, în semifinalele Miami Open, un jucător pe care nu l-a învins vreodată în ultimii 10 ani. În celălalt meci se vor confrunta Daniil Medvedev și Janick Sinner.

Cum în sezonul trecut ibericul atinsese semifinalele, Alcaraz a pierdut 160 de puncte față de Djokovici în clasamentul mondial, aflându-se acum la aproape 1100 de puncte în spatele sârbului. Mai mult, el poate pierde poziția a doua în ierarhia ATP în favoarea lui Jannick Sinner, dacă italianul se impune în turneul din Florida.

Rybakina - Collins, finala pe tabloul feminin

La fete s-a stabilit deja finala turneului, Danielle Collins - care a eliminat-o în optimi pe Sorana Cîrstea - urmând să joace mâine cu Elena Rybakina. Americanca a trecut în penultimul act de Ekaterina Alexandrova, scor 6-3, 6-2, în timp ce kazaha a învins-o greu pe Victoria Azarenka, 6-4, 0-6, 7-6 (2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite