Carlos Alcaraz, distrus după un nou eșec. Nu a mai ajuns într-o finală ATP de 7 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carlos Alcaraz a ratat șansa de a-și apăra titlul cucerit anul trecut la Buenos Aires. Al doilea jucător al lumii a fost învins de Nicolas Jarry, scor 6-7, 3-6 și rămâne cu ultima finală ATP jucată în august 2023, când pierdea la Cincinnati, contra lui Novak Djokovici.

Carlos Alcaraz, supărat că nu reușește să progreseze. Foto EPA EFE
Carlos Alcaraz, supărat că nu reușește să progreseze. Foto EPA EFE

Spaniolul s-a arătat dezamăgit de faptul că nu reușește să progreseze, după ce în prima jumătate a anului trecut era văzut drept singurul jucător care îl poate detrona pe liderul mondial. Carlos Alcaraz a mărturisit că nu își poate mări concentrarea, subliniind că a avut multe momente favorabile pe serviciul adversarului pe care ar fi trebuit să le gestioneze diferit.

Înfrângere care doare

"A fost o înfrângere dificilă pentru mine, m-a durut foarte mult. Sunt multe lucruri de îmbunătățit. Nivelul meu trebuie să crească, am jucat un tenis bun, dar departe de nivelul meu real. M-am pregătit bine, fizic mă simt bine. Dar acest tip de înfrângere doare, trebuie să învăț să citesc mai bine jocul. Dar trebuie să merg înainte, nu există altă variantă.

Există o mare așteptare de la mine și în turneele la care merg oamenii cred că trebuie să câștig fiecare meci, dar până la urmă ăsta e tenisul, sunt mulți jucători care au un nivel ridicat. În acest moment văd că cei care sunt acolo sus fac diferența și când nu sunt la cel mai bun nivel și acolo trebuie să mă perfecționez. Este un progres pe care îl aștept de ceva vreme, încercând să profit de anumite momente favorabile.

Suișuri și coborâșuri

Lucrul pozitiv este că am multe lucruri de îmbunătățit. Trebuie să știu să citesc mai bine jocurile și să ofer cea mai bună versiune a mea în momentele de tensiune. Azi mi-a lipsit asta când am avut 30-0 contra serviciului. Trebuie să joc într-un mod diferit de cel de azi. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătățesc pentru turneele următoare.

Trebuie să-mi cresc în continuare nivelul de concentrare pentru că acest capitol nu s-a îmbunătățit față de 2023. Este ceva ce aștept de la mine și nu există altă opțiune. Pentru mine este foarte importantă concentrarea. Jocul meu se bazează pe concentrare și pe atitudine, pe energie. În unele jocuri am avut câteva suișuri și coborâșuri pe care nu mi le pot permite", a spus Alcaraz, citat de puntodebreak.com și Eurosport.

Jannick Sinner scrie istorie pentru Italia

În schimb, celălalt puști-minune al tenisului, Jannick Sinner, trece prin cel mai bun moment al carierei. Elevul lui Darren Cahill a devenit primul italian care urcă pe podiumul mondial de la introducerea clasamentului ATP. El îl va depăși în ierarhie pe rusul Danniil Medvedev și va urca pe locul 3 începând de mâine, dacă se impune în finala de azi de la Rotterdam, sau de lunea următoare, în caz de înfrângere.

”Ca să îl bați trebuie să joci la un nivel stratosferic. Mă bucur pentru el, deoarece e o persoană foarte bună și se află într-un punct în care mă ajută și pe mine să mă îmbunătățesc și să îmi ating potențialul maxim” a comentat Carlos Alcaraz evoluțiile perfecte ale lui Jannick Sinner, conform Punto de break.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite