VIDEO Hotel FM – calificaţi, dar slab cotaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şansele pe care le acordă casele de pariuri sunt mici pentru trupa românească astă-seară, în finala Eurovision: cotă între 100 şi 125, faţă de 1,5 pentru marele favorit. Băieţii de la Hotel FM sunt optimişti şi se concentrează pe ceea ce au de făcut, în ciuda pronosticurilor. TVR 1 va transmite competiţia în direct de la Düsseldorf, începând cu ora 22.00.

România, dar şi Bosnia şi Herţegovina, Austria, Ucraina, Republica Moldova (Zdob şi Zdub cu piesa „So Lucky"), Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca şi Irlanda sunt ţările care, după evoluţia din semifinala a doua, s-au calificat în finala Eurovision.

Cei 10 finalişti de joi seara au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură. Una dintre marile surprize ale competiţiei a fost eliminarea reprezentantei Israelului, Dana International, câştigătoare a unei ediţii trecute Eurovision. Gabriel Băruţă, unul dintre membrii Hotel FM, a vorbit câteva minute cu „Adevărul", ieri, înainte de repetiţii. „Mi s-au confirmat aşteptările, nu a fost o surpriză prea mare pentru mine", a spus Gabriel Băruţă despre calificarea în finala de astăzi. Reprezentanţii României, în frunte cu solistul David Bryan, au fost primii care au năvălit pe scenă, agitând steagul naţional, joi seară, după ce s-au anunţat statele calificate în finală.

Nu se gândesc la casele de pariuri

„Pentru finală nu ne pregătim în vreun fel special. E la fel ca şi pentru semifinală. Vom aborda lucrurile cu acelaşi profesionalism, la modul cel mai serios. Suntem cu adevărat încrezători în şansele noastre, avem o piesă cu potenţial. Desigur, la Eurovision există întotdeauna suprize, câteodată plăcute, câteodată neplăcute. Noi ne vom comporta natural", a mai spus Băruţă.

Întrebat despre casele de pariuri care dau şanse foarte mici piesei „Change" de a ocupa unul dintre locurile fruntaşe în finală, Băruţă a zis că nu le acordă nicio importanţă. „Nu prea am timp să fiu atent la asemenea lucruri. Pentru mine contează prestaţia de pe scenă. La asta sunt atent. În rest, nu contează", a conchis el.

Francezul, marele favorit

După ce, înainte de semifinală, România avea la casele de pariuri o cotă de 126 pentru a se clasa în primele locuri, vineri cota scăzuse un pic, ajungând la 100. Cele trei case de pariuri britanice - William Hill, PaddyPower şi Ladbrokes - îl văd drept câştigător pe francezul Amaury Vassili, cu cota de 1,5, 1,62 şi, respectiv, 1,5. Toate trei văd Irlanda plasată pe locul secund şi Azerbaidjan pe locul al treilea.

România nu se vede prea bine în topul cotelor. În clasamentul William Hill, Hotel FM are cea de-a 21-a şansă de a se clasa pe podium, cu o cotă de 125. Pentru Paddy Power, România e pe locul 19, cu o cotă de 100, în timp ce la Ladbrokes, ocupăm locul 23, cu aceeaşi cotă de 100. Alte ţări plasate bine în opinia caselor de pariuri sunt Marea Britanie, Estonia şi Danemarca.

Şi Google a emis propriul clasament, pe baza cuvintelor-cheie introduse în motoarele de căutare. În acest top, francezul Amaury Vassili se clasează pe locul al şaptelea, iar România pe locul al optulea. Fruntaşe, potrivit topului Google, sunt Germania, reprezentată de Lena, câştigătoare de anul trecut, şi Irlanda, reprezentată de Jedward.

Pentru marele premiu al concursului se vor lupta, în această seară, artiştii din cele 20 de ţări calificate în semifinale şi reprezentanţii celor cinci state care intră direct în finală - Germania, Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa.

Show-ul începe la ora 22.00 şi va fi transmis în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

"Nu prea am timp să fiu atent la cotele la pariuri. Pentru mine contează prestaţia de pe scenă."
Gabriel Băruţă
membru Hotel FM

PIB-ul scăzut, clasare bună?

Potrivit unei analize „Forbes", România a avut plasări fruntaşe la Eurovision atunci când performanţele economiei erau slabe, cu excepţia anilor 2005 şi 2006. De la locurile 21 şi 22 din 1994, respectiv 1998, am ajuns pe trei, în 2010. În anii în care rata de dezvoltare a fost foarte mare, între 2004 şi 2008, reprezentanţii României n-au avut plasamente foarte bune în ierarhia finală.

În perioada 1970-1980, concursul muzical este câştigat de statele care în prezent formează zona euro, în afară de 1974, atunci când suedezii de la ABBA au deţinut supremaţia. În anii '90, numărul ţărilor eligibile de a participa la concurs creşte, atunci când sunt acceptate concurente din statele foste comuniste. Din 2000 încoace, acestea înregistrează succes după succes. Este vorba despre Rusia, Ucraina, Turcia, Letonia şi Estonia care au luat locul întâi la competiţia muzicală europeană. Seria a fost întreruptă de Germania, anul trecut. Astfel, anul acesta, prima poziţie ar trebui să-i aparţină unei ţări cu economie în curs de dezvoltare.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite