VIDEO Adio Jay Leno, bun venit Jimmy Fallon. O nouă pagină în istoria televiziunii americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul american NBC a confirmat în cele din urmă ceea ce presa internaţională a numit „cel mai prost păstrat secret din istoria televiziunii“: celebrul Jay Leno, prezentatorul emisiunii „The Tonight Show“, va fi înlocuit de actorul şi comediantul Jimmy Fallon din februarie 2014, potrivit „The New York Times“.

Jimmy Fallon, care în prezent realizează „Late Night with Jimmy Fallon“, va deveni ce-a de-a şasea gazdă a show-ului de televiziune. Cel mai probabil, mutarea va avea loc imediat după încheierea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci (Rusia).

Mai mult, NBC a mai confirmat intenţia de a muta show-ul de la Los Angeles, unde se desfăşoară în present, la New York. Aceste două anunţuri par a confirma zvonurile din ultima vreme care dădeau ca iminente tensiunile din spatele scenei dintre Leno şi conducerea NBC.

Aceleaşi jocuri de culise au dus în 2009 la prima plecarea a lui Jay Leno din cadrul emisiunii şi la înlocuirea acestuia cu Conan O`Brien. Mişcarea nu a durat mult, căci O`Brien a rezistat doar opt luni, iar Leno şi-a reluat rolul de gazdă a emisiunii.

The Tonight Show: o nouă faţă

Principala diferenţă dintre ceea ce s-a întâmplat acum şi ceea ce s-a întâmplat atunci este că acum sunt o parte a procesului. Ultima dată, decizia a fost luată fără mine. De această dată nu sunt complicaţii cum au fost în trecut. De această dată totul pare corect“, a declarat Leno într-un interviu.

„În mod clar scopul nostru a fost ca acestă tranziţie să fie una calmă. Jay merită să fie tratat ca cineva care a făcut lucruri minunate pentru compania noastră în ultimele două decenii“, a declarat Steve Burke, director executiv NBC.

Acesta l-a asigurat pe Leno că îşi poate duce până la capăt contractul care expiră în septembrie 2014, dacă şi el ar fi vrut acest lucru. „Apreciez acest lucru, dar nu este necesar. Şi nu vreau să îngreunez lucrurile pentru Jimmy. Vreau ca această tranziţie să fie cât mai uşoară“, a mărturisit Leno.

Gazda emisiunii „Late Night“, Jimmy Fallon, nu a intervenit cu nimic în acest proces de tranziţie, asteptând ca apele să se calmeze. Acesta spune că a vorbit frecvent cu Leno şi s-a asigurat că vor rămâne prieteni în continuare. „Am numai respect pentru Jay. Dacă nu era el, nu aş preluat un astfel de show“, a spus Fallon

Întoarcerea la origini

Leno a concluzionat că actualul său contract cu NBC va fi, cel mai probabil, ultimul în calitate de gazdă al „The Tonight Show“. „Am ţinut acestă emisiune pe locul unu pentru aproximativ 90% din timpul meu petrecut aici şi mi-ar plăcea să văd pe Jimmy menţinând-o pe locul fruntaş, lucru pe care sunt sigur că-l va face.”

În 2014, Jay Leno va împlini 64 de ani. După ce va părăsi emisiunea, aşteapă „să fie din nou pe drum, să fie comediant din nou“, după cum el însuşi declara. Realizatorul a mai declarat că, pentru moment, nu îşi doreşte un nou show TV.

Jay Leno renunţă la „The Tonight Show”. Cine va fi înlocuitorul faimosului moderator

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite