Scriitoarea J.K. Rowling a fost reclamată la poliție de o femeie transexual pentru defăimare. Cum răspunde acuzaţiilor / VIDEO

0
Publicat:

Într-un interviu acordat miercuri seară postului de televiziune Byline TV, India Willoughby, o femeie transexual, fostă concurentă la „Celebrity Big Brother” și coprezentatoare a emisiunii „Loose Women”, a declarat că a reclamat-o pe scriitoarea J.K. Rowling la poliția din Northumbria.

Scriitoarea J.K. Rowling este acuzată de transfobie, foto arhivă
Scriitoarea J.K. Rowling este acuzată de transfobie, foto arhivă

Ea o acuză pe autoarea celebrei serii „Harry Potter” că a numit-o „bărbat”, deşi ea este femeie, şi că a făcut în mod frecvent observaţii rău intenţionate referitoare la genul său, pe internet, în cadrul unei dispute continue, informează Independent..

„J.K. Rowling a comis, cu siguranță, o infracțiune. Eu sunt legal femeie. Ea știe că sunt femeie și m-a numit bărbat”, a declarat Willoughby în interviu. „Este o caracteristică protejată, iar asta reprezintă o încălcare atât a Legii privind egalitatea de șanse, cât și a Legii privind recunoașterea genului. Ea a scris asta pe Twitter către 14 milioane de urmăritori”.

India Willoughby a continuat: „Am reclamat-o pe J.K. Rowling la poliție pentru ceea ce a spus, ceea ce nu știu dacă va fi tratat ca o crimă motivată de ură, comunicări răuvoitoare - dar este o infracțiune fără margini, în ceea ce mă privește”.

Întrebat de jurnalişti despre această situație, un purtător de cuvânt al Poliției Northumbria a oferit următoarea declarație: „Luni, 4 martie, am primit o plângere cu privire la o postare pe rețelele de socializare. În prezent, așteptăm să vorbim mai departe cu reclamantul”.

După difuzarea interviului în care India Rowling Willoughby a declarat că i-a făcut o plângere, J.K. Rowling a făcut o postarea pe X, fostul Twitter, spunând că a consultat un avocat care a asigurat-o că „nu numai că am un caz clar câștigabil împotriva Indiei Willoughby pentru defăimare, dar că ținta obsesivă a Indiei asupra mea în ultimii ani poate atinge pragul legal pentru hărțuire”.

„Am ignorat acest sfat pentru că nu mă puteam deranja să îi ofer Indiei publicitatea pe care o dorește atât de mult. (...) Cu toate acestea, trebuie să ne facem cu toții treaba noastră pentru a combate ura, așa că India va fi bucuroasă să știe că am luat act de homofobia, rasismul și poziția sa umană față de imigrație. (...) Nu am uitat nici de șocanta transfobie a Indiei. Se pare că a scăpat din vedere că India a numit anterior o altă femeie transsexuală bărbat chiar pe acest site” – a trecut la atac celebra J.K. Rowling.

Ea a continuat spunând că există dreptul la opinie personală şi convingerile filosofice într-o problemă sau alta sunt protejate prin lege, amintind de hotărârea Forstater. „În mod surprinzător pentru o autoritate juridică atât de eminentă, se pare că a uitat că hotărârea Forstater a stabilit că opiniile critice față de gen pot fi protejate prin lege ca o credință filosofică” - spune scriitoarea.

Maya Forstater a câştigat, în 2021, un proces la Tribunalul de Apel pentru Ocuparea Forței de Muncă (EAT), în care a reuşit să demonstreze că opiniile critice față de gen sunt o convingere filozofică, protejată în temeiul Legii privind egalitatea din 2010.

India Willoughby versus J.K. Rowling

„A spune că o persoană transsexuală este bărbat, ştiind în mod deliberat că acea persoană este femeie, iar eu sunt femeie, indiferent de ceea ce spune J.K. Rowling... (...) În certificatul meu de naştere scrie femeie, în paşaportul meu, în toate documentele mele sunt recunoscută legal ca femeie, iar faptul că J.K. Rowling, în mod deliberat, şi acesta este cuvântul-cheie, mi-a atribuit genul în mod greşit, deşi ştia cine sunt, este extrem de ofensator”, a declarat India Willoughby.

India Willoughby a făcut reclamaţie la poliţie, foto facebook
India Willoughby a făcut reclamaţie la poliţie, foto facebook

„Conștientă cum sunt că este o infracțiune să minți în fața forțelor de ordine, va trebui pur și simplu să le explic polițiștilor că, în opinia mea, India este un exemplu clasic de bărbat narcisist, care trăiește într-o stare de furie perpetuă pentru că nu poate obliga femeile să îl ia în considerare la valoarea pe care şi-o acordă el” - a concluzionat în postarea sa autoarea de bestseller.

Opiniile lui J.K. Rowling au mai fost criticate

J.K. Rowling a fost criticată în ultimii ani pentru opiniile sale legate de comunitatea transsexuală, în special de femeile trans, pe care mulți le-au perceput ca fiind anti-trans. Comentariile ei au fost criticate inclusiv de unii dintre cei care l-au făcut celebru pe „Harry Potter”, printre care Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint și Eddie Redmayne.

Cu toate acestea, în cadrul unei teleconferințe din 23 februarie, directorul general al Warner Bros. Discovery, David Zaslav, a declarat că directorii executivi s-au întâlnit recent cu J.K. Rowling cu privire la relansarea seriei „Harry Potter”.

„Am petrecut ceva timp real cu J.K. și echipa ei. Ambele părți sunt pur și simplu încântate să relanseze această franciză. Conversațiile noastre au fost grozave și nu am putea fi mai încântați de ceea ce ne așteaptă. Abia așteptăm să împărtășim un deceniu de noi povești cu fanii din întreaga lume pe Max”, a declarat Zaslav în cadrul apelului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite