Scandalul regal care a pus în pericol mariajul fostei Regine Paola a Belgiei

0
Publicat:

Deși a rămas căsătorită cu Regele Albert, fosta suverană a Belgiei a vrut să divorțeze, după ce soțul ei a pus-o într-o situație mai mult decât stânjenitoare.

Regina Paola si Regele Albert al II lea al Belgiei   GettyImages 451737212 jpg

Regina Paola a fost la conducerea Belgiei, ca și consoartă Regelui Albert al II-lea, din 1993 și până în 2013, și, deși s-a retras din viața publică din motive de sănătate, ecourile scandalului care aproape au dus la destrămarea familiei lor încă nu s-au stins definitiv.

Chiar în 2013, anul în care Regele Albert al II-lea a abdicat în favoarea fiului său, Philippe, în presă a apărut declarațiile unei femei care susținea că a avut o legătură amoroasă cu suveranul, din care a rezultat un copil. Cea care tulbura liniștea de la palatul regal era Sybille de Sélys Longchamps, care, după o tăcere după 42 de ani, considera că tratamentul aplicat de Familia Regală fiicei sale a fost inacceptabil.

Fiica secretă a Regelui Albert al II-lea

Așa se afla, de fapt, despre o legătură tainică între Regele Albert al II-lea și Sybille, care a ținut 18 ani și în timpul căreia s-a născut Delphine Boel, și care confirma zvonurile care au circulat prin anii ’60, când brusc Albert a început să se afișeze singur în public. La acea vreme, Albert și Paola locuiau în zone diferite ale castelului Belvédère, iar fratele mai mare al lui Albert, Regele Baudouin, le-ar fi spus celor doi că, dacă divorțează, Paola își va pierde titlul și alocația. Astfel că Paola a renunțat să continue acțiunea legală de separare.

Se pare că nici Delphine Boel n-a știut întotdeauna cine este tatăl său. Ea a aflat la vârsta de 17 ani, dar i s-a spus să păstreze tăcerea. Abia în 1999, la vârsta de 32 de ani, Delphine a decis să dezvăluie identitatea - lucru pe care fostul rege a continuat să îl nege până în 2013, când fosta amantă Sybille de Sélys Longchamps a luptat cu toate forțele pentru a obține drepturi regale pentru fiica sa, Delphine.

Interesant este că, într-un final, Regina Paola a acceptat nu doar ca Delphine să primească titlul de Alteță Regală, ci și s-o întâlnească pe cea care, ani buni, a fost fiica secretă a soțului său.

Originile Reginei Paola

Regina Paola s-a născut la Roma, în septembrie 1937, fiind fiica Prințului Ruffo di Calabria, al șaselea Duce de Guardia Lombarda, un as al aviației italiene în Primul Război Mondial, și a nobilei Luisa Gazelli dei Conti di Rossana e di Sebastiano, descendentă a Marchizului de Lafayette, un erou al Revoluției Americane. Și-a petrecut toată tinerețea în capitala italiană, unde a absolvit studiile secundare de latină și greacă. La vârsta de 20 de ani era deja cunoscută ca fiind "una dintre cele mai frumoase femei din Europa". Și, deși pretendenții făceau coadă la ușa ei, în 1958, la vârsta de 21 de ani, Paola l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Prințul Albert al Belgiei, pe care l-a cunoscut la un eveniment organizat la ambasada Belgiei.

Paola a spus mai târziu despre Prințul Albert: "Amândoi eram timizi, așa că am vorbit puțin" - neștiind că el avea de-atunci o iubită secretă. 

Ea a intrat în Familia Regală belgiană, prin căsătoria ei cu Albert, la Bruxelles, în 1959. La momentul căsătoriei lor, Albert era Prinț de Liege și nu se aștepta să acceadă la tron, dar fratele său mai mare, Baudouin, a murit în mod neașteptat în 1993, fără să aibă copii supraviețuitori. Regina Paola a adus pe lume trei copii: pe Philippe (actualul suveran), Prințesa Astrid și Prințul Lauren. 

Regina Paola, alături de familia sa, FOTO: Profimedia
Regina Paola, alături de familia sa, FOTO: Profimedia

În ciuda tuturor dificultăților și a divorțului pe care Regina Paola i l-a intentat inițial Regelui Albert al II-lea, cuplul regal continuă să locuiască împreună și după pensionare. Din păcate, starea de sănătate a Reginei Paola este într-o continuă degradare și le dă emoții actualilor suverani Mathilde și Philippe.

FOTO: Profimedia

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite