Prinţul William, primul cap încoronat al Marii Britanii care apare pe coperta unei reviste gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul William (dreapta) susţine comunitatea LGBT şi îndeamnă ca abuzurile să fie semnalate FOTO Hepta
Prinţul William (dreapta) susţine comunitatea LGBT şi îndeamnă ca abuzurile să fie semnalate FOTO Hepta

Prinţul William îşi arată susţinerea faţă de comunitatea LGBT, acesta urmând să apară pe coperta revistei „Attitude“, una dintre cele mai bine cotate reviste de profil din Marea Britanie.

Prinţul William urmează să apară pe coperta lunii iulie a revistei „Attitude“, o publicaţie pentru comunitatea gay. Prinţul dezbate subiectul homofobiei, fiind primul cap încoronat al Marii Britanii care apare pe coperta unei publicaţii gay, specifică chiar revista amintită, arată Reuters.

Figura Prinţului William apare lângă titul „Se face istorie“, alături de un citat care îi aparţine: „Nimeni nu ar trebui să fie hărţuit pentru orientarea sexuală sau pentru orice alt motiv“.

Revista, în care apar, de regulă, sportivi, modele şi diverse vedete, specifică că Williams a acceptat şedinţa foto după ce s-a întâlnit cu editorul publicaţiei şi cu un grup de persoane aparţinând comunităţii LGBT (n.r. - acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală) la Palatul Kensington.

William spune în interviul acordat revistei că oricine este agresat pentru orientarea sexuală ar trebui să denunţe acest lucru şi să ceară sprijin. „Nu încerca să rezolvi singur. Vorbeşte cu cineva de încredere, un prieten, un profesor, sau cere ajutorul unui serviciu şi vei primi ce ai nevoie. Ar trebui să fii mândru de persoana ta, nu trebuie să îţi fie ruşine cu nimic“, spune el. În 2013, fratele lui Williams, Harry, a fost lăudat pentru că şi-a salvat un camarad de regiment dintr-un posibil atac legat de faptul că era gay.

Revista „Attitude“, care se autoproclamă „cea mai bine vândută revistă gay din Marea Britanie“, a specificat că William a invitat membrii ai comunităţii LGBT la Palatul Kensington pentru ca fiecare să-şi povestească experienţele neplăcute. Matthew Todd, editorul revistei, spune că s-a întâlnit constant cu părinţii unor copii care s-au sinucis după ce au fost agresaţi. „Sunt foarte fericit că viitorul rege al Marii Britanii este de acord că aceste agresiuni trebuie să fie oprite. Îndemn părinţii să ia atitudine în comunităţile lor pentru a se asigura că fiecare şcoală asigură într-adevăr protecţia copiilor“, spune el.

Pe de altă parte, Ducesa de Cambridge este al treilea membru al familiei regale britanice care apare pe coperta revistei „Vogue“, după ce în luna ianuarie a participat la o şedinţă foto, pentru a realiza un pictorial dedicat împlinirii a o sută de ani de la lansarea publicaţiei. Potrivit „The Telegraph“, aceasta a fost prima dată când ducesa a permis unui make-up artist profesionist să o pregătească pentru şedinţa foto.

Prinţul William şi Catherine Middleton s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, într-o ceremonie fastuoasă. Primul lor copil, prinţul George, s-a născut pe 22 iulie 2013, iar cel de-al doilea, prinţesa Charlotte, a venit pe lume pe 2 mai 2015. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite