Prinţul Harry şi soţia sa Meghan şi-au exprimat îngrijorarea faţă de Spotify, cu privire la dezinformarea legată de Covid-19 pe platforma sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan şi-au exprimat îngrijorarea faţă de Spotify, cu privire la dezinformarea legată de Covid-19 pe platforma sa, şi s-au angajat să continue să lucreze cu compania, a declarat duminică un purtător de cuvânt al fundaţiei lor, Archewell, transmite Reuters.

Compozitorii Neil Young şi Joni Mitchell au anunţat că îşi retrag muzica de pe Spotify, în semn de protest faţă de faptul că popularul serviciu de streaming a permis difuzarea de informaţii eronate despre vaccinurile pentru Covid-19.

Harry şi Meghan au semnat o serie de acorduri corporative, inclusiv pentru a produce şi găzdui podcasturi pentru Spotify, ca parte a eforturilor lor de a-şi câştiga existenţa după despărţirea de familia regală a Marii Britanii, anunţată în 2020.

„Sute de milioane de oameni sunt afectaţi de prejudiciile grave ale dezinformării şi dezinformării, în fiecare zi. În aprilie anul trecut, co-fondatorii noştri au început să exprime îngrijorarea partenerilor noştri de la Spotify cu privire la consecinţele reale ale dezinformării referitoare la Covid-19 pe platforma sa”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Am continuat să ne exprimăm îngrijorările către Spotify pentru a ne asigura că se fac schimbări în platforma sa, pentru a ajuta la abordarea acestei crize de sănătate publică. Aşteptăm ca Spotify să facă acest lucru şi ne angajăm să ne continuăm munca împreună.”

Contactată de Reuters duminică, Spotify nu a avut niciun comentariu imediat. Compania suedeză a declarat anterior că a lucrat pentru a echilibra „atât siguranţa pentru ascultători, cât şi libertatea creatorilor” şi că a eliminat peste 20.000 de episoade de podcast legate de Covid-19, în conformitate cu ”politicile sale detaliate de conţinut”.

Young s-a opus ca muzica lui să fie redată pe aceeaşi platformă cu podcastul de succes al lui Joe Rogan, „The Joe Rogan Experience”.

Rogan a stârnit controverse cu opiniile sale despre pandemie, restricţiile guvernamentale şi vaccinurile folosite pentru a controla răspândirea coronavirusului.

La începutul acestei luni, 270 de oameni de ştiinţă şi profesionişti din domeniul medical au semnat o scrisoare prin care îndeamnă Spotify să ia măsuri împotriva lui Rogan, acuzându-l că a răspândit falsuri pe podcast.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite