Ovi, pentru prima dată în România după succesul de la Eurovision: „Nebunia acum începe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Cernăuţeanu, reprezentantul României la Eurovision, a revenit pentru prima oară în ţară după marea finală de la Oslo. Artistul s-a întors în România pentru a pune la punct proiectele pe care le are cu Paula Seling. Acum, cântăreţul se relaxează câteva zile la Botoşani, oraşul său natal.

După ce au egalat cea mai bună performanţă a României la o finală Eurovision, locul trei, Paula Seling (32 de ani) şi Ovi (35 de ani) se pregătesc pentru o vară plină de evenimente: recitaluri (Minsk, Roma şi Mamaia), emisiuni TV în România şi în Norvegia, dar şi lucrul la albumul pe care vor să-l scoată împreună până la sfârşitul anului. În plus, Ovi spune că poartă negocieri pentru un show de televiziune care să înceapă în toamnă. „Continuăm proiectul împreună. Gândim piesele, o să mai scriem câteva melodii, iar din septembrie înregistrăm. Vrem să facem şi o piesă de Crăciun, iar ideal ar fi să scoatem albumul până la sfârşitul anului", povesteşte Ovi pentru „Adevărul".

Mai citiţi şi:

Paula Seling: "Scopul nostru a fost să-i facem mândri pe români, să fie fericiţi"

În tabere de creaţie

Cei doi artişti nu vor renunţa nici la pianul dublu care i-a consacrat şi care a contribuit la succesul lor. Stilul abordat pe noul album va fi unul modern, comercial, „un gen care nu s-a mai auzit la noi", după cum spune cântăreţul. „În România aproape toată lumea cântă un dance din care nu se mai iese", este de părere artistul. Ovi mărturiseşte că, deşi îşi dorea să se întoarcă cu Paula în ţară imediat după concurs, a fost nevoit să rămână în Norvegia. „Nu am venit odată cu delegaţia României pentru că am avut nişte probleme de rezolvat acasă şi a trebuit să rămân în Norvegia, unde ei mă consideră de-al lor. Ne-au dat 10 puncte şi am mers la nişte emisiuni să vorbesc despre finală", susţine cântăreţul.

Mai mult, Ovi a mers în două campusuri unde vin cei mai buni compozitori din Scandinavia. „Este un fel de brainstorming unde facem piese. Am scris cinci cântece, dintre care trei sunt foarte bune. Am discutat deja cu producătorii şi o să le înregistrăm", adaugă acesta. Reîntâlnirea dintre Paula şi Ovi s-a consumat tot pe scenă, întrucât cei doi au susţinut în weekendul trecut mai multe concerte în ţară. „Reacţiile au fost foarte bune. Un lucru pe care l-am simţit şi în România, şi în Norvegia, a fost că victoria noastră a fost meritată din plin. Noi suntem încă într-o stare de euforie, dar, totodată, suntem preocupaţi să punem proiectele pe picioare. Am ajuns undeva, dar drumul nu s-a terminat. Nebunia acum începe. Trebuie să tragem tare", consideră artistul. Ovi povesteşte că românii au apreciat performanţa de la Eurovision, iar unii au venit să le transmită şi mesaje de mulţumire.

În plus, a avut parte de o primire călduroasă şi în orăşelul în care locuieşte în Norvegia. „Când am ajuns acasă, la magazinul din oraş era postat un anunţ: «Felicitări Ovi pentru locul trei!». Am fost felicitat, mi s-a spus că sunt mândri de noi, că trebuia să fim pe primul loc", rememorează artistul acele momente. La Oslo, cântăreţul a avut şi rolul de gazdă pentru delegaţia noastră şi a menţinut o atmosferă veselă: „Eu sunt foarte optimist şi am simţul umorului", susţine el.

Petrecere cu întârziere

Cât despre sărbătorirea victoriei, acest lucru s-a întâmplat abia în urmă cu două zile. „Am stat cu Paula şi cu Radu, soţul ei, la un pahar de vin, să recapitulăm, să discutăm şi să facem planuri. Ei au fost fără mine în Grecia şi s-au distrat, dar n-am putut să merg pentru că am avut treabă în Norvegia", mai spune reprezentantul nostru la Eurovision.

Album nou

Paula şi Ovi vor continua să lucreze împreună. Ovi a compus câteva piese pentru materialul discografic la care lucrează şi va mai scrie câteva împreună cu Paula.

Posibil compozitor la Eurovision

Ovi mărturiseşte că viaţa i s-a schimbat după performanţa obţinută la concursul european de muzică şi că popularitatea sa a crescut. „Notorietatea este bine-venită. Nu mă deranjează", susţine el. Mai mult, cota i-a crescut şi în rândul admiratoarelor: primeşte în fiecare zi între 50 şi 100 de solicitări de prietenie pe reţeaua de socializare Facebook. Spune însă că nu ar mai participa la Eurovision în calitate de concurent.

image

„E foarte riscant să mai mergem o dată. Trebuie să ai mare noroc să reeditezi performanţa. Am solicitări să fiu compozitor pentru artişti din Norvegia şi Olanda care vor să concureze la Eurovision. Pe scenă însă, voi lua o pauză", adaugă acesta. Pe toată durata competiţiei, Ovi a fost susţinut de soţia sa, care a stat în umbră, s-a bucurat de performanţa României şi a avut grijă de familie şi de copii.

Mai mult, el mărturiseşte că se izolează pentru a se putea concentra, dar şi că este mai greu de suportat, în astfel de momente. Deşi nu-i plac concursurile, pentru că i se pare nedrept să se compare cu alţi artişti, Ovi punctează şi un beneficiu al competiţiilor: disciplinează.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite