Mandinga, prima încercare la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandinga la Baia Mare
Mandinga la Baia Mare

Înscrierile pentru selecţia naţională Eurovision s-au încheiat joi! Surse din interiorul TVR ne-au dezvăluit că sunt circa 150 de participanţi, printre care şi celebra trupă Mandinga. Noua lor piesă, „Zaleilah" are şanse mari de calificare

Compozitorii şi interpreţii din România au avut la dispoziţie 18 zile pentru a se înscrie la Eurovision 2012. Surse din interiorul televiziunii naţionale ne-au dezvăluit că sunt aproximativ 150 de participanţi, printre care şi multe voci şi trupe cunoscute. Click! a aflat că trupa Mandinga este una dintre ele, ea participând la selecţia naţională cu noul hit "Zaleilah".

Este pentru prima oară când cei de la Mandinga îşi încearcă norocul la Eurovision şi sunt extrem de încrezători în şansa lor. Se pare că fanii trupei i-au convins să înscrie piesa la celebrul concurs, aceştia fiind siguri că Mandinga va fi desemnată reprezentata României la finala din Baku, Azerbaidjan.

La înscriere, toţi concurenţii au fost nevoiţi să plătească o taxă de participare în valoare de 150 de lei, banii fiind folosiţi pentru organizarea selecţiilor. Astfel, TVR a strâns peste 22.000 de lei, sumă care va fi extrem de folositoare pentru participarea ţării noastre la celebrul concurs european.

Anul acesta, România a fost la un pas de a nu mai participa la Eurovision, din cauza lipsei de fonduri. În cele din urmă, TVR a alocat un buget de 100.000 de euro, iar alţi 120.000 au fost strânşi printr-o chetă, de la diverşi sponsori. Numărul oficial al participanţilor îl vom afla luni, atunci când va avea loc deschiderea plicurilor.

A fost aleasă această dată astfel încât să aibă timp să ajungă la sediul TVR toate plicurile depuse la poştă cu data de 23 februarie.

Marţi, 28 februarie, la sediul televiziunii publice va avea loc audiţia şi preselecţia melodiilor, în prezenţa unui juriu desemnat de TVR unde vor fi alese piesele care vor intra în marea finală de pe 10 martie.

Atunci, România va desemna melodia care ne va reprezenta la prima semifinală Eurovision 2012, de pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan.

2005. Luminiţa Anghel

În 2005, România i-a trimis la Eurovision pe Luminiţa Anghel și pe Sistem cu melodia „Let me try", reuşind să se claseze pe locul 3 cu 158 de puncte. Loredana era însă favorită de public pentru a ne reprezenta, dar juriul a avut altă părere. Enervată de situaţia creată, diva a acuzat-o pe Luminiţa că a câştigat selecţia naţională fiind favorizată de TVR.

2006. Mihai Trăistariu

În 2006, România a continuat pe linie bună trimiţându-l la concurs pe Mihai Trăistariu cu melodia „Tornero" acesta reuşind să prindă locul 4 cu 172 de puncte, fiind cel mai bun punctaj obţinut vreodată de România în finală. Gemenele Indiggo au participat şi ele la selecţia naţională, iar după ce au aflat câtigătorul au făcut un adevărat circ. Mama lor, Violeta Modorcea, a acuzat TVR de o conspiraţie, că nu a funcţionat linia de vot pentru ele, şi chiar a cerut despăgubiri în valoare de 10.000 de euro.

2007. Todomondo

În 2007, românii au optat pentru Todomondo pentru a ne reprezenta la Eurovision, însă nu au avut mână prea bună. Melodia lor „Liubi, Liubi, I Love You" s-a clasat pe locul 13 cu 84 de puncte. Iniţial, la Helsinki trebuia să meargă Andra şi Smiley cu piesa „Dracula my love", însă au fost descalificaţi din concurs, după ce compozitorul piesei, Marius Moga, a fost acuzat de plagiat.

2008. Nico și Vlad Miriţă


După rezultatul dezamăgitor din 2007, România a sperat să obţină un loc fruntaş şi a mizat pe Nico și Vlad Miriţă, cu melodia „Pe-o margine de lume".

La Belgrad însă, România reuşit să se claseze abia pe locul 20 cu 45 de puncte.

Şi piesa lor a fost acuzată de plagiat, ba chiar a circulat şi o petiţie pe internet, pentru a fi descalificaţi.

2009. Elena Gheorghe


După doi ani de eșec, România a decis că Elena Gheorghe este cea mai potrivită să ne reprezinte, în finala din Moscova, cu piesa "The Balkan Girls" însă a terminat pe locul 19 cu 40 de puncte.

Favoritele publicului român au fost puştoaicele de la „Blaxy Girls" însă juriul a considerat că sunt prea mici pentru un concurs de o asemenea anvergură.

2010. Paula Seling și Ovi


În 2010 atât juriul cât și publicul au hotărât că Paula Seling și Ovi, ar fi cea mai bună alegere pentru Oslo cu melodia „Playing with Fire", iar de data aceasta au avut dreptate.

Au luat locul 3 cu un total de 162 de puncte, cu doar 8 puncte de locul 2, luat de Turcia.

Cei doi au fost totuşi la un pas de a fi descalificaţi, asta după ce Dan Capatos a prezentat un document care atesta că piesa lor avea şi un compozitor norvegian, iar regulamentul spunea clar că autorul trebuie să fie musai român sau să aibă cetăţenie.

2011. Hotel FM


Câștigătoarea selecţiei naţionale de anul trecut a fost trupa Hotel FM însă la concursul propriu-zis au terminat pe locul 16 cu 77 de puncte.

Formaţia a fost la un pas de descalificare, după ce solistul trupei, David Bryan, a fost implicat într-un scandal sexual.

Se pare că acesta a agăţat o fată pe internet şi s-a masturbat în faţa calculatorului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite