După un interviu cu întrebări incomode, Elon Musk a anulat contractul între platforma X şi jurnalist | VIDEO

0
Publicat:

Don Lemon l-a supus pe Elon Musk unui tir de întrebări nu foarte confortabile în cadrul unui interviu difuzat luni, pe parcursul căruia s-a văzut clar că miliardarului nu-i convine deloc insistenţa realizatorului, relatează The Guardian.

Elon Musk, foto arhivă Profimedia
Elon Musk, foto arhivă Profimedia

Interviul a debutat bine, cu Elon Musk povestind despre modelul Tesla Roadster, care va fi o colaborare cu afacerea sa SpaceX și „va avea în el ceva tehnologie de rachetă”. „Cred că singura modalitate de a face ceva mai tare decât Cybertruck este de a combina tehnologia SpaceX și Tesla pentru a crea ceva care nici măcar nu este o mașină”, a declarat CEO-ul Tesla Întrebat dacă este vorba despre o mașină zburătoare, Musk a spus: „Poate”.

La un moment dat, însă, Don Lemon a început să pună întrebări care nu au mai fost pe placul lui Elon Musk, lucru foarte vizibil pe faţa lui. Una dintre ele, de exemplu, s-a referit la consumul de ketamină. După ce iniţial a fost evaziv, spunând că „este o chestiune foarte personală să întrebi pe cineva despre o rețetă medicală, Elon Musk a recunoscut că uneori ia această substanţă, pentru a echilibra „o stare chimică negativă în creierul meu, cum ar fi depresia”.

Jurnalistul, care până în 2023 a lucrat la CNN, a continuat să facă presiuni, întrebându-l dacă suferă de depresie şi dacă face abuz de ketamină, lucruri, evident, negate CEO-ul Tesla. „Nu cred că fac acest lucru. Dacă folosești prea multă ketamină, nu prea poți lucra. Eu am foarte mult de lucru”, a spus el.

Pe la jumătatea interviului, lucrurile au încept să degenereze şi mai mult, atunci când Don Lemon a abordat diverse subiecte legate de discursul instigator la ură de pe X și de opiniile lui Musk cu privire la teoriile conspiraționiste de dreapta.

Mai întâi jurnalistul i-a sugerat că o mai bună moderare a conținutului pe X i-ar permite lui Musk să evite unele dintre criticile aduse postărilor sale despre teoria marii înlocuiri şi că platforma X ar trebui să elimine aceste postări, deoarece „sunt pline de ură” și „pot duce la violență”. Elon Musk a răspuns tot cu o acuzaţie, şi anume aceea că Lemon „iubește cenzura” şi a ţinut să precizeze că nu va alimina decât acele postări care sunt ilegale.

„Deci, Don, îți place cenzura, asta vrei să spui”, a atacat direct miliardarul. Lemon a replicat că el crede în moderație, la care Musk a răspuns: „Nu, nu, nu: moderația este un cuvânt de propagandă pentru cenzură”.

Elon Musk, care după acest interviu a anulat un acord între platforma sa X și Don Lemon, a fost întrebat despre criticile sale la adresa programelor de diversitate, echitate și incluziune (DEI), inclusiv despre sprijinul său pentru o discuţie lansată discuție pe X de Ben Shapiro, un expert conservator, care susținea că DEI pune în pericol pacienții medicali.

Don Lemon i-a spus lui Musk că nu există „nicio dovadă” că schemele DEI scad standardele pentru practica medicală, aşa cum susţine Ben Shapiro, şi l-a întrebat care este părerea sa personală în această chestiune.

„Cred că ar trebui... să tratăm oamenii în funcție de abilitățile și integritatea lor”, a răspuns Elon Musk, susţinându-şi în continuare poziția privind diversitatea și libertatea de exprimare.

El și-a exprimat clar iritarea față de Lemon în mai multe momente. Gazda l-a întrebat dacă este supărat, iar antreprenorul a răspuns că „mă supărați pentru că modul în care formulați întrebările... nu este convingător”.

În cadrul interviului, CEO-ul Tesla a confirmat, de asemenea, că s-a întâlnit recent cu Donald Trump, dar a precizat că nu a donat pentru campania acestuia, deși „înclină” să nu-l susțină pe Joe Biden. Întrebat dacă va susține un candidat la alegerile prezidențiale, el a fost destul de reţinut. „S-ar putea ca în ultima linie dreaptă să susțin un candidat, dar nu știu încă”, a declarat Elon Musk.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite