Elon Musk avertizează: „Întreaga civilizație este în joc!” El arată cu degetul spre tehnologia modernă

0
Publicat:

Nu este prima dată când Elon Musk, șeful X, a avertizat că se apropie „Sfârșitul Timpurilor”. Acum, într-o postare înfricoșătoare pe rețelele de socializare, spune că „întreaga noastră civilizație este în joc”. Cauza principală ar fi tehnologia modernă, iar „singura soluție” – antreprenorii ca el, potrivit Daily Star.

Elon Musk este îngrijorat pentru viitorul omenirii, foto arhivă
Elon Musk este îngrijorat pentru viitorul omenirii, foto arhivă

Magnatul Tesla vorbește frecvent despre dispariția omenirii, citând declinul populației ca fiind cea mai mare amenințare la adresa speciei noastre. De data aceasta, distribuind  şi comentând o postare pe X (fostul Twitter), el a dat vina pe un cu totul alt „inamic”.

Postarea pe care a distribuit-o de la utilizatorul @pmarca sună astfel: „Nu, nu, nu: nu există nicio oportunitate de diferențiere între Big Tech sau Noii Incorupți în AI. Toate aceste companii împărtășesc aceeași ideologie, agendă, personal și plan. Companii diferite, aceleași rezultate. Și fac lobby ca un grup cu mare intensitate pentru a stabili un cartel protejat de guvern, pentru a se bloca în agenda lor comună și în produsele lor corupte pentru decenii de acum încolo. Singurele alternative viabile sunt Elon, startup-urile și open source”.

Aceasta este postarea care a fost distribuită pe scară largă, devenind virală. Un utilizator a comentat: „Miza este mare, trebuie să luptăm”, la care Musk a răspuns: „Într-adevăr, întreaga noastră civilizație este în joc”.

Musk a declarat anterior că prăbușirea populației ar putea pune capăt omenirii, a relatat Daily Star. „Cei mai mulți oameni cred că avem prea mulți oameni pe planetă, dar, de fapt, aceasta este o viziune învechită. (...) Presupunând că există un viitor binevoitor cu inteligența artificială, cred că cea mai mare problemă cu care se va confrunta lumea în 20 de ani va fi colapsul demografic”, spune Elon Musk anul trecut.

Musk pare să se pregătească deja pentru un posibil sfârșit al societății așa cum o cunoaștem. Magnatul social media este unul dintre miliardarii despre care se spune că se pregătesc pentru Ziua Judecății de Apoi, alături de Sam Altman și Mark Zuckerberg.

„Unii oameni cred că a avea mai puțini copii este mai bine pentru mediu. Este un nonsens total. Mediul înconjurător va fi bine chiar dacă am dubla numărul de oameni”, declarase anterior fondatorul SpaceX. Consecvent cu ideile sale, el pune, cu siguranță, în practică ceea ce predică, având în total 10 copii cu trei femei diferite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite