Documente secrete de la înmormântarea Prinţesei Diana. Motivul pentru care Elton John a fost invitat să cânte la funeralii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

O serie de documente secrete, publicate recent de Arhivele Naţionale Britanice, arată că decanul de Westminster a abordat personal Palatul Buckingham, pentru a se asigura că Elton John va cânta la înmormântarea Prinţesei Diana, potrivit BBC.

Potrivit reverendului Wesley Carr, invitarea lui Elton John ar fi fost un act „creativ şi generos” pentru milioane de oameni care s-au simţit îndureraţi de moartea Prinţesei Diana. Elton John, care era prieten cu Diana, a interpretat o versiune reelaborată a „Candle In The Wind” la înmormântarea organizată în 1997, însă documentele indică faptul că a fost pregătit şi un plan de rezervă, conform Mediafax.

Într-o notă adresată unui membru senior al familiei regale, Carr a recunoscut că prezenţa vedetei pop nu ar fi convenţională, dar a îndemnat Coroana să acţioneze „îndrăzneţ” pentru a include „ceva din lumea modernă reprezentată de prinţesă”. 

Decanul a explicat că a fost „o oportunitate rară de a reuni strălucirea, istoria şi atingerea comună”, iar înregistrările indică faptul că Carr a văzut în Elton John o parte esenţială a acelei combinaţii. 

Jacque Chirac şi Hillary Clinton, care era atunci Prima Doamnă, au cerut poziţii oficiale împotriva paparazzilor şi să li se protejeze şi mai mult intimitatea. Într-o convorbire telefonică cu Blair, Chirac, preşedintele francez de atunci, propusese „să asprească legea privind confidenţialitatea existentă”. 

Hillary Clinton se răzgândise cu privire la atacul asupra presei la o conferinţă de presă la Londra, înainte de înmormântare. „Înclinaţia ei personală este să atace presa, dar personalul ei o împiedică să facă acest lucru”, i-a scris Jonathan Powell, şeful de cabinet al lui Blair, ofiţerului de presă Alastair Campbell.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite