DiCaprio se alătură celebrităţilor care sar în ajutorul Australiei: câţi bani a donat fundaţia actorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo DiCaprio este un activist convins pentru protecţia mediului înconjurător FOTO Getty Images
Leonardo DiCaprio este un activist convins pentru protecţia mediului înconjurător FOTO Getty Images

Actorul Leonardo DiCaprio (45 de ani) se alătură vedetelor de talie mondială care donează pentru ajutorarea Australiei, devastată de incendii.

Organizaţia pentru protecţia mediului Earth Alliance, înfiinţată de Leonardo DiCaprio, va dona 3 milioane de dolari pentru ajutorarea Australiei, devastată de incendii.

Organizaţia Earth Alliance a anunţat că a înfiinţat un fond, care se numeşte Australia Widfire Fund pentru a crea „un răspuns internaţional la incendiile de vegetaţie catastrofice“ din această ţară, potrivit Daily Mail. 

Leonardo DiCaprio este co-fondator al acestei fundaţii, împreună cu filantropii Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth. 

El se alătură altor vedete care au donat pentru Australia, precum Chris Hemsworth şi Elton John, care au donat câte 1 milion de dolari fiecare şi cântăreţei Pink, care a anunţat pe Twitter că va dona 500.000 de dolari. 

De asemenea, staruri locale, precum Nicole Kidman şi soţul acesteia, Keith Urban, Hugh Jackman, Rebel Wilson, Delta Goodrem şi Russell Crowe (neozeelandez, dar care locuieşte în Australia), şi internaţionale, ca Naomi Watts, Jameela Jamil, Chris Brown şi Kim Kardashian şi-au exprimat sprijinul pentru australienii greu încercaţi.

Incendiile de vegetaţie din Australia au pârjolit în ultimele luni o suprafaţă de 10,3 milioane de hectare (103.000 de kilometri pătraţi), de mărimea Coreii de Sud, mai ales pe coasta de est a ţării, relatează Reuters, citat de news.ro. 

Numai zona arsă din statul New South Wales este de cinci ori mai mare decât întreaga suprafaţă arsă anul trecut în Brazilia, unde au avut loc incendii grave în pădurea amazoniană.

Suprafeţele arse de incendii de vegetaţie în 2019 în California, Brazilia şi Indonezia sunt la mai puţin de jumătate faţă de regiunile arse din Australia.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite