Complicata relaţie dintre regina Elisabeta şi Margaret Thatcher. Ce şicane şi-au făcut cele două, timp de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Margaret Thatcher şi regina Elisabeta a II-a FOTO Profimedia
Margaret Thatcher şi regina Elisabeta a II-a FOTO Profimedia

Marea Britanie are o lungă istorie în ceea ce priveşte femeile lider, de la reginele care au condus imperiul de-a lungul timpului, până la femeile prim-ministru din vremurile moderne. Două dintre acestea, regina Elisabeta şi Margaret Thatcher, au avut o relaţie complicată, de 11 ani, timp în care s-au întâlnit săptămânal.

Regina Elisabeta nu este doar monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, ci şi singura femeie din familia regală care a luptat în război. Margaret Thatcher a fost prima femeie din Anglia care a devenit prim-ministru şi, care pe bună dreptate, a fost numită „doamna de fier“.

Margaret Thatcher a fost premierul Marii Britanii timp de 11 ani, între 1979 şi 1990, perioadă în care s-a întâlnit cu regina săptămânal. În spatele uşilor închise au existat multe situaţii tensionate, din cauza caracterelor lor puternice.

Cele două femei s-au născut la şase luni distanţă, dar diferenţele dintre ele erau majore. În timp ce Elisabeta urma să fie regină, Margaret a venit pe lume într-o familie modestă, care locuia într-un apartament aflat deasupra prăvăliei pe care o deţinea.

Citeşte aici cum se desfăşurau întâlnirile celor două, ce şicane ajunseseră şă-şi facă şi ce tensiuni existau între ele. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite