Carmen Dell' Orefice, cel mai în vârstă model din lume, are 92 de ani: „Să ne îngrijim, să ne iubim!” VIDEO

0
Publicat:

Carmen Dell'Orefice este cel mai în vârstă model în activitate din industria modei. A fost descoperită într-un autobuz când avea doar 13 ani și lucrează și astăzi, la vârsta de 92 de ani, potrivit odditycentral.com.

Primul său contact cu lumea modei a fost un eșec. După ce a fost abordată de soția fotografului Herman Landschoff în timp ce mergea cu autobuzul la ora de balet, pe când avea doar 13 ani, Carmen Dell'Orefice a constatat că fotografiile ei de test nu au dus atunci nicăieri.

Totuși, doi ani mai târziu, la vârsta 15 ani, apărea pentru prima dată pe coperta revistei Vogue, fiind un model preferat al fotografului Erwin Blumenfeld.

După decenii de activitate, anul trecut, Carmen Dell'Orefice a apărut iar pe coperta revistei Vogue Cehoslovacia, de data aceasta ca cel mai bătrân model în activitate din lume, la 92 de ani.

Foto Getty Images
Foto Getty Images

O copilărie cu neajunsuri

Dell'Orefice nu a avut o copilărie ușoară. A crescut în New York alături de mama sa.

Problemele financiare au însoțit-o în copilărie. Carmen Dell'Orefice își amintește că era atât de subnutrită încât fotografii au fost nevoiți să fixeze rochiile la spate și să umple curbele.

Nu aveau telefon în casă, așa că Vogue a trebuit să trimită pe cineva la adresa sa pentru a o chema la ședințele foto.

Veniturile pe care le câștiga ca model abia le ajungeau să se întrețină, așa că ea și mama sa au suplimentat câștigurile lucrând în croitorie.

Viața sa personală n-a fost tocmai una roz. La începutul anilor 1950, s-a căsătorit cu Bill Miles, un bărbat care i-a exploatat cariera, ridicând cecurile soției sale de la agenția de modeling, lăsându-i doar 50 de dolari alocație din câștigurile sale.

După divorț, Carmen s-a căsătorit cu fotograful Richard Heimann, care a părăsit-o după ce a decis să renunțe la cariera de model în 1958.

Problemele financiare au determinat-o pe Carmen Dell'Orefice să se întoarcă la modeling în 1978 și, în doar câțiva ani, a început să apară din nou pe copertele revistelor de modă.

A muncit din greu, apărând în reviste, campanii publicitare și chiar urcând pe podium pentru diverse mărci de modă.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

În ciuda faptului că a ajuns demult la vârsta pensionării, nu dă semne că se va opri.

„Bărbații și femeile ar trebui să aibă grijă de ei înșiși și să se iubească. Unul dintre secretele menținerii frumuseții este să faci ceea ce faci pentru un bebeluș, să îl îngrijești și să îl hrănești cu dragoste. Asta ar trebui să facem cu noi înșine: să ne îngrijim, să ne iubim și să ne oferim acest tip de energie”, a spus fotomodelul, potrivit odditycentral.com.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite