Botezul Sofiei Anais: Podul de naşi peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sofia Anais, nepoata preşedintelui Traian Băsescu, a fost botezată, în weekend, de către primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă

Prima nepoată a preşedintelui Traian Băsescu, Sofia Anais, a primit taina botezului, într-o ceremonie restrânsă, la Biserica „Sfântul Spiridon Nou” din Capitală acolo unde, în urmă cu un an, Elena Băsescu s-a cununat religios cu Bogdan Ionescu. Părinţii au ales naşi de seamă pentru Sofia Anais: primarul liberal al Chişinăului Dorin Chirtoacă şi medicii Cătălin şi Monica Cârstoiu.

Primul sosit la biserică, Dorin Chirtoacă, a oferit o interpretare simbolică a rolului său. „E un moment de suflet, e o clipă de fericire astăzi în viaţa mea. Este un gest simbolic de unire ceea ce se petrece astăzi. Încă o dată se demosntrează că cei din dreapta şi din stânga Prutului suntem aceiaşi. Sper ca Sofia să trăiască într-un stat reîntregit.  Îmi doresc să fie sănătoasă, să crească mare, să ducă mai departe drapelul românismului, cum o face bunicul său în special“, i-a urat Chirtoacă Sofiei, după care i-a dăruit un costum naţional românesc.

Traian Băsescu, în rol de bunic, a venit la biserică cu zâmbetul pe buze.  „Fac bine. Nu vedeţi ce împăunat sunt? Sunt bunic!“, a spus  preşedintele, care a avut un mesaj şi pentru jurnalişti: „Aveţi grijă, să nu o fotografiaţi dezbrăcată!“.Slujba de botez a fost oficiată de un sobor de 12 preoţi, iar lumânările de botez şi cristelniţa au fost împodobite cu flori albe.

Udrea şi rochia albă de dantelă
La ceremonie au participat doar membrii familiei: părinţii, bunicii, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi cea de-a doua sa fiică, Ioana Băsescu împreună cu noul săuiubit. Însă printre rude şi-au făcut loc prinţesa Lia, cumătra cu şeful statului, şi Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului  şi-a făcut apariţia într-o elegant rochie albă, datelată, asortată cu roşul puternic al pantofilor. Ulterior, toţi invitaţii au mers la vila Lac 3, pentru a sărbători botezul. Petrecerea extinsă a fost amânată până la jumătatea lunii ianuarie, din cauza Postului Crăciunului.

Baba suferă la frumuseţe

Criticul de modă Alin Gălăţescu este de părere că Elena Udrea a mizat pe o „imagine de media“ când a ales să îmbrace rochia albă, marca Dolce&Gabbana, în valoare de aproximativ 2.500 de euro. Acesta consideră că fostul ministru al Turismului a adoptat elemente din stilul Evitei Peron, fosta primă doamnă a Argentinei, ca o pregătire pentru anul electoral care va veni. „Şi-a făcut treaba bine. A profitat de faptul că a slăbit, şi-a tras breton, a avut un aer senzual graţie pantofilor roşii şi a rochiei care, deşi era din dantelă, nu lăsă să se vadă nimic. A fost o doamnă şi a renunţat la palton pe ideea «baba suferă la frumuseţe»“, a subliniat Gălăţescu. (Alexandra Nicolae) 


 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite