Actorul George Burcea, acuzat că a instigat la violenţă domestică: „Am avut o reacţie de care îmi este foarte ruşine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / George Burcea
Foto Facebook / George Burcea

La câteva ore după ce derapajul actorului George Burcea a fost făcut public, el şi-a cerut scuze pe instagram pentru instigarea la violenţă domestică. Despre declaraţiile făcute pe Instagram şi apoi şterse spune acum că îi este ruşine: „Nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică şi bolnavă”.

Postarea de pe Instagram vine după ce Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piaţă a volumului „Scrisoare către Ceauşescu”, un manifest împotriva violenţei domestice.

„Am avut o reacţie de care îmi este foarte ruşine”, spune actorul. „Am greşit în felul în care am reacţionat, dar cea mai mare greşeală este că am spus nişte lucruri la furie cu care nu rezonez şi care nu îmi fac deloc cinste, nici mie şi niciunei femei”, a transmis actorul, într-un mesaj amplu pe Instagram.

El a subliniat că „nu consideră că femeile „merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situaţie” şi a menţionat că s-a lăsat mânat de un moment de furie. 

„Înţeleg de ce este complet greşit ceea ce am spus şi înţeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică şi bolnavă. Îmi pare foarte rău şi nu pot face altceva decât să îmi cer iertare şi să mă educ mai mult pe acest subiect.”

George Burcea spune că înţelege durerea femeilor care sunt abuzate zi de zi şi susţine că lupta lui împotriva violenţei domestice va continua.

„Vreau să ajut, în niciun caz nu îmi doresc să fiu parte din problemă. Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenţia nu justifică în niciun fel cuvintele pe care le-am folosit. Voi continua să lupt împotriva violenţei domestice, iar cu siguranţă greşeala pe care am făcut-o m-a determinat să înţeleg mai bine gravitatea acestui subiect”.

Derapajul său a fost făcut public de activista Alina Dumitriu:

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite