Actorul Barton Cowperthwaite, de 31 de ani, diagnosticat cu cancer cerebral: „Plănuiesc să intru în operație”

0
Publicat:

Actorul din "Tiny Pretty Things", Barton Cowperthwaite, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu "cel puțin" un gliom canceros în stadiul 2. În vârstă de 31 de ani, acesta a declarat că boala este rezultatul unei "tumori cerebrale de dimensiuni destul de decente”.

Actorul Barton Cowperthwaite a dezvpluit că are cancer cerebral FOTO Instagram
Actorul Barton Cowperthwaite a dezvpluit că are cancer cerebral FOTO Instagram

În postarea sa pe Instagram de vineri, 10 noiembrie, actorul a spus că celulele provin din creier, "așa că nu s-a răspândit cancerul în altă parte a corpului", arată Yahoo Life.

"Singura modalitate de tratament pentru așa ceva este o operație pe creier", a scris el în postare. "Până acum, medicii au fost încrezători că vor reuși să îndepărteze cea mai mare parte a tumorii și că, după o operație reușită și după o perioadă de reabilitare, voi fi la fel ca înainte."

  "Toată dragostea mea"

Cowperthwaite a continuat, explicând că tomografiile și controalele vor deveni probabil o parte de rutină a vieții sale pentru "restul lung al acesteia".

"Eu și familia mea ne luăm câteva zile pentru a obține a doua opinie. Plănuiesc să intru în operație la mijlocul sau la sfârșitul săptămânii viitoare. Voi face tot posibilul să fiu deschis în legătură cu această călătorie aici. Plănuiesc să mă întorc pe deplin pentru a fi mai bun decât gloria mea anterioară! Vă rog să nu ezitați să mă contactați și voi face tot posibilul să rămân în legătură cu cât mai mulți oameni."

El a încheiat cu "Toată dragostea mea" și a inclus un emoji cu o inimă albastră, precum și trei fotografii. În prima, actorul zâmbea în halat de spital și a făcut cu mâma un semn al păcii, în timp ce în celelalte două fotografii își arată scanările cerebrale.

Ce este un gliom?

Gliomul este o creștere de celule care începe în creier sau în măduva spinării, formându-se în cele din urmă într-o tumoare, potrivit Mayo Clinic.

Johns Hopkins Medicine raportează că aproximativ 33% din toate tumorile cerebrale sunt gliome.

Există mai multe tipuri de gliom, dintre care unele sunt considerate canceroase sau maligne și cresc rapid, invadând uneori țesutul cerebral, relatează clinica. Gliomii benigni sau necanceroși se dezvoltă de obicei lent.

În funcție de tipul de gliom - astrocitom, ependimom, glioblastom și oligodendrogliom - unele sunt mai susceptibile să apară la adulți, în timp ce altele la copii.

Simptomele gliomului

Johns Hopkins Medicine a observat că simptomele se pot manifesta lent și subtil la început, în timp ce unii pacienți cu gliom nu prezintă niciun simptom.

Potrivit Mayo Clinic și Johns Hopkins Medicine, semnele și simptomele comune ale gliomului includ următoarele: durere de cap, în special una care doare cel mai tare dimineața greață și vărsături confuzie sau un declin al funcțiilor cerebrale, cum ar fi probleme cu gândirea și înțelegerea informațiilor, pierderi de memorie, amorțeală.

De asemenea, pot apărea probleme de vedere, cum ar fi vedere încețoșată, vedere dublă sau pierderea vederii periferice, amețeli, dificultăți de vorbire, convulsii, în special la persoanele care nu au mai avut convulsii înainte.

Într-o înregistrare video de urmărire din 11 noiembrie, Cowperthwaite a declarat că a avut "mai multe convulsii" în ultimele opt săptămâni, dintre care ultima l-a dus la camera de urgență, unde medicii i-au făcut o scanare.

Testele au arătat o "anomalie", iar un RMN ulterior a dezvăluit un gliom "de mărimea unei lămâi" în lobul său frontal drept, a spus el.

Tratamentul gliomului

Tumorile cerebrale sunt clasificate în patru grade, gliomul fiind în mod tradițional considerat "de grad scăzut", potrivit Johns Hopkins Medicine. Tratamentul depinde de localizarea tumorii, de simptomele potențiale și de beneficiile potențiale, spre deosebire de riscurile opțiunilor de tratament.

Opțiunile de tratament includ intervenții chirurgicale, radiații, terapie, chimioterapie și observații.

Intervenția chirurgicală este cel mai frecvent tratament inițial, a precizat Johns Hopkins, care necesită o craniotomie, sau o deschidere a craniului.

Este posibil să fie necesară o altă intervenție chirurgicală pentru a îndepărta tumora sau pentru a ușura presiunea asupra creierului. Alte tratamente pot include radioterapie și chimioterapie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite