Valentin Nicolau, înlăturat din TVR: „Ei cred că pot sfida legea şi bunul simţ. Mai au ca opţiune să mă împuşte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Nicolau a condus instituţia în perioada 2002-2005
Valentin Nicolau a condus instituţia în perioada 2002-2005

Fostul Director General al TVR, Valentin Nicolau, nu va mai face parte din viitorul Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române, după ce Comitetul Director a schimbat regulamentul alegerilor.

Comitetul Director al televiziunii publice a decis ieri modificarea regulamentului privind alegerea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie, hotărâre ce îl afectează pe Valentin Nicolau, după cum informează paginademedia.ro.

Sub conducerea noului director general interimar al TVR, Stelian Tănase, în cursa pentru aceste alegeri se pot înscrie doar angajaţii TVR şi cum Valentin Nicolau nu este angajat al TVR, el nu va mai putea participa la concursul prin care salariaţii urmează şă îşi desemneze noii reprezentanţi în Consiliul de Administraţie. 

Nicolau, susţinut de PSD la şefia TVR înainte de numirea lui Stelian Tănase, a reacţionat pe contul personal de Facebook: „Chiar sunt în stare de orice numai să nu le mai încurc jocurile. Un sistem mafiot. Mai au ca opţiune să mă împuşte!“.

Contactat de „Adevărul“, Valentin Nicolau a precizat că membrii Comitetului Director „cred că pot sfida legea şi bunul simţ“ şi că sunt „realmente înspăimântaţi de ce ar putea păţi pentru furăciunile pe care le-au făcut“.

Nu doar Valentin Nicolau s-a declarat nemulţumit de hotărârea Comitetului Director, ci şi patru organizaţii din zona media şi juridic (ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse Juridice, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind) condamnă decizia conducerii TVR  de a „bloca alegerea persoanelor din afara instituţiei în Consiliul de Administraţie“, mai scrie paginademedia.ro

„Considerăm că această decizie este discriminatorie, ilegală, afectează credibilitatea televiziunii publice şi limitează controlul public asupra instituţiei. Experienţa a demonstrat că reprezentanţii salariaţilor aleşi din afara instituţiei au fost cei care, în majoritatea cazurilor, au funcţionat independent de interesele politice şi au apărat interesele TVR“, se arată într-un document primit de paginademedia.ro.

Conform legii de funcţionare a societăţilor publice de radio şi televiziune, angajaţii TVR au dreptul la doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie. Aceştia sunt aleşi în urma unor alegeri interne, după cum notează paginademedia.ro.

În Consiliul de Administraţie, demis de Parlament la sfârşitul anului trecut, salariaţii erau reprezentaţi de Sorin Burtea şi de Valentin Nicolau, care a condus instituţia în perioada 2002-2005.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite