Video Un serial care a rupt tiparele, anulat de Netflix după doar un sezon. „Știm că acest lucru va dezamăgi milioane de fani“ VIDEO
0Creatorii serialului, lansat la sfârșitul anului trecut pe platforma de streaming, au anunțat că producția nu va mai avea o continuare, așa cum era de așteptat.
Netflix a anulat serialul „1899“ după doar un sezon, potrivit unui comunicat postat pe Instagram de creatorii acestei producții, germanii Baran bo Odar și Jantje Friese. Cei doi sunt „responsabili“ pentru un alt serial de mare succes, „Dark“. Deși fanii așteptau cu sufletul la gură sezonul doi și trei și făceau deja scenarii, serialul „1899“ nu va mai avea o continuare.

„Cu inima grea, trebuie să vă spunem că «1899» nu va avea o continuare. Ne-ar fi plăcut să încheiem această călătorie incredibilă cu al doilea și al treilea sezon, așa cum am făcut cu «Dark.» Dar uneori lucrurile nu decurg așa cum ai plănuit. Asta e viața. Știm că acest lucru va dezamăgi milioane de fani. Dar vrem să vă mulțumim din suflet că ați făcut parte din această aventură minunată. Vă iubim, nu uitați asta niciodată“, au transmis cei doi pe Instagram.
„1899“, lansat în luna noiembrie pe Netflix, a ajuns imediat în topul celor mai vizionate seriale și a rupt tiparele nu numai prin prisma intrigii, ci și a tehnologiei folosite la filmări.
Serialul este o odisee uluitoare din punct de vedere vizual. Filmările au avut loc în cel mai mare platou din Europa (Berlin) care folosește tehnologia de ultimă generație LED-Volume. Această tehnologie este folosită și în jocuri și, practic, creează decoruri virtuale complexe, efecte vizuale speciale, fotografii, peisaje etc.
Serialul „1899“, o poveste captivantă
Îmbinând elemente de groază, mister și SF, serialul spune povestea unor emigranți care părăsesc Europa cu destinația New York, în anul 1899, îmbarcați pe vaporul Kerberos. Toți par că „fug de ceva“ și niciunul nu este exact ceea ce pare. Pasagerii au origini diverse și vorbesc diferite limbi, dar sunt uniți de speranțele legate de viitorul care îi așteaptă în noul secol, într-o altă țară.
Pe drum, ei întâlnesc o navă misterioasă (Prometheus), care a dispărut și despre care se credea că s-a scufundat. Când echipajul decide să se îmbarce pe Prometheus, lucrurile iau o întorsătură îngrozitoare iar călătoria spre tărâmul făgăduinței se transformă într-un adevărat coșmar.
Comparată cu „Lost“, „Black Mirror“ și „Titanic“, producția Netflix prezintă un multivers năucitor imaginat de creatorii săi. Jantje Friese a declrat pentru Hollywood Reporter că evenimentele din Europa, de la vremea respectivă – marea criză a refugiaților din Germania, în 2015, apoi Brexit - au fost puternice surse de inspirație pentru serial.
„Ne era foarte frică de ceea ce se întâmpla. Aveam impresia că Europa unită se destramă încet, ca și cum fiecare țară își vedea de treaba ei. Am încorporat toate acestea în povestea noastră. Ne-am spus: chiar vrem să aruncăm o privire asupra Europei, doar luați-o, puneți-o pe un vapor, într-un spațiu restrâns, în mijlocul Oceanului, de unde nu puteți scăpa, și faceți un mic experiment. Cum fac oamenii față situațiilor în care nu sunt capabili să vorbească aceeași limbă? Ce se întâmplă când ai toate aceste medii culturale diferite, care sunt puse într-un spațiu ca acesta? Apoi, desigur, la fel ca în «Dark», avem în centrul serialului o mare temă filozofică despre percepție și realitate“, a spus creatorul serialului Netflix.