Şeful RCS&RDS pleacă de la conducerea companiei, după 18 ani de activitate
0Alexandru Oprea, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al RCS&RDS, îşi încetează, începând din 14 aprilie, colaborarea cu compania, după 18 ani de activitate în cadrul acesteia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul digi24.ro.
Alexandru Oprea a avut „o contribuţie semnificativă în poziţionarea companiei ca un jucător puternic pe piaţa de telecomunicaţii din România, dar şi un important trust media format din nouă televiziuni“, scrie digi24.ro.
„Oricând voi auzi de RCS&RDS vreau să fiu mândru că am făcut parte din acest proiect remarcabil“
„Sunt onorat că am putut să particip la dezvoltarea şi consolidarea unei companii pe care o consider exemplară pentru mediul privat din România. Sunt sigur că, în domeniul telecomunicaţiilor, RCS&RDS va continua să fie un nume de referinţă şi va rămâne cel puţin la fel de competitivă. Îmi doresc, totodată, ca şi proiectele Digi Sport şi Digi 24, precum şi canalele de documentare şi film să îşi continue ascensiunea şi să rămână aceleaşi demersuri media spre civilizaţie şi profesionalism, aşa cum au fost concepute. Îmi doresc ca şi pe viitor, oricând voi auzi de RCS&RDS şi de trustul Digi, să fiu mândru că am făcut parte din acest proiect remarcabil“, a declarat Oprea.
Totodată, RCS&RDS îi mulţumeşte lui Alexandru Oprea pentru contribuţia acestuia la evoluţia companiei şi împlinirea proiectelor sale.
RCS&RDS nu a anunţat cine va prelua atribuţiile lui Alexandru Oprea la conducerea companiei.
Oprea era cel mai bine plătit om din consiliul de administraţie, potrivit „ZF“, având o remuneraţie lunară de 20.000 de lei (4.557 de euro), sumă care a rămas la acelaşi nivel cu cea din 2011.
Alexandru Oprea, „misteriosul domn O.“
Cristi Citre, fost jurnalist la postul Digi24, l-a numit pe Alexandru Oprea drept „Domnul O.“, în momentul în care a fost îndepărtat de la Digi 24 după o poziţie critică pe Facebook la adresa premierului Victor Ponta.
„Poate aţi rămas cu impresia, după abuzurile de la Digi, că redactorul-şef Cosmin Prelipceanu e vreun zmeu, un dur care taie şi spânzură. Fals. Am spus, într-adevăr, că problema nu e Digi, ci Cosmin Prelipceanu. Dar nu pentru că insul ar avea prea multă putere, ci, din contră, pentru că nu are niciuna. Fiind un oportunist lipsit de idei, şi leneş pe deasupra, chiar se bucură că e doar o carcasă de şef. Are două feluri de a se referi la Domnul O. Dacă îl întreabă cineva despre o decizie sau o măsură rea pentru redacţie, atunci el se prelinge de pe scaun, cât e de lung, cu picioarele şi trunchiul până sub birou, bagă capul între umeri, ridică degetul arătător şi arată spre tavan. Dacă cel care îi cere explicaţii este dintre apropiaţi, atunci îi face favoarea de a-i indica sursa: «Domnul O.», cu o intonaţie de sentinţă implacabilă“, scria Citre pe blogul său.
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România, fiind controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, scrie şi Mediafax.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare“ Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
Totodată, anul acesta, RCS&RDS a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.