Mulder şi Scully redeschid „Dosarele X“: îndrăgitul serial SF va avea o continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dosarele X“, unul dintre cele mai apreciate seriale SF, ar putea fi reluat la iniţiativa staţiei Fox care vrea să îi readucă laolaltă pe David Duchovny şi Gillian Anderson, actorii care îi interpetau pe agenţii speciali Fox Mulder şi Dana Scully. Chris Carter, creatorul producţiei, spune că acesta este momentul favorabil revenirii, deşi Gillian Anderson nu este tentată de o revenire.

Agenţii speciali Fox Mulder şi Dana Scully nu au reuşit niciodată să dezlege iţele evenimentelor supranaturale care afectau evoluţia Statelor Unite ale Americii. În prezent, personajele jucate de David Duchovny (54 de ani) şi Gillian Anderson (46 de ani) sunt pe cale să îşi reia acţiunile de rezolvare a misterlor după ce Fox TV Group, compania care a produs serialul, prin vocea preşedintelui Gary Newman, a confirmat că există discuţii privind o revenire pe micile ecrane a îndrăgitului serial SF realizat de Chris Carter. „Este adevărat că am avut nişte discuţii cu privire la «Dosarele X». Sperăm să fim capabili să readucem la viaţă serialul, la un anumit punct“, a declarat Newman, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, Dana Walden, celălalt preşedintele al grupului Fox, a confirmat la rândul ei că se va încerca realcătuirea echipei formate din David Duchovny şi Gillian Anderson. Până în prezent, însă, nu au avut loc discuţii creative asupra formei sau direcţiei posibile în care să se îndrepte serialul.

Un hop major în calea revenirii serialului îl reprezintă programul încărcat al celor doi actori. David Duchovny va apărea în viitoarea serie NBC „Aquarius“, în timp ce Gillian Anderson are un rol recurent în serialul „Hannibal“, de pe acelaşi post TV. Întrebată de publicaţia „Entertainment Weekly“ ce părere are despre revenirea în serial, Anderson s-a dovedit a fi reticentă: „Trebuie să mă gândesc atent la ce ar implica participarea mea. Trăiesc în Londra, am trei copii, nu este o propunere oarecare, iar filmările ar dura mai mult decât în cazul unui lungmetraj. Trebuie să mă gândesc la asta“, a spus ea. De altfel, în 2013, la 20 de ani la lansarea serialului „Dosarele X“, Gillian a spus că pur şi simplu nu este interesată de un astfel de proiect, atunci când a fost întrebată dacă ar dori să participe într-o „ediţie limitată“ de episoade. Spre încântarea fanilor, actriţa a adăugat imediat că „un film ar fi minunat“.

În 2012, Gillian a mărturisit într-o declaraţie pentru revista „OUT“ că a avut relaţii cu femei, atunci când era mai tânără, dar ele au reprezentat excepţii, şi nu regula de bază. „Am avut o relaţie cu o fată mult timp atunci când eram la liceu“, a spus ea, dar a precizat că se simţea mult prea atrasă de bărbaţi pentru a fi o decizie definitivă. Votată în 1996 drept cea mai sexy femeie din lume, Gillian a menţionat că în tinereţe îi plăcea să-i şocheze pe cei din jur.

Serialul „Dosarele X“, difuzat 1993 şi 2002, urmărea povestea a doi agenţi FBI care primesc sarcina de a investiga aşa-numitele „Dosare X“ sau cazuri nerezolvate care implică prezenţa unor fenomene paranormale. Pe măsură ce serialul a evoluat, ambii agenţi au fost prinşi într-un conflict mult mai mare, o adevărată „mitologie“, aşa cum spuneau producătorii. În 1998 a apărut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, „Dosarele X: Înfruntă viitorul“, în regia lui Rob Bowman, urmat de „Dosarele X: Vreau să cred“, de Chris Carter, lansat în 2008. Deşi a fost considerat cel mai longeviv serial science-fiction din istoria televiziunii americane, acest titlu a fost pierdut în favoarea serialului Stargate SG-1. În anul 2007, revista „Time“ l-a inclus în lista „Celor mai bune 100 de seriale din istoria televiziunii“. Motto-ul producţiei, „Adevărul este dincolo de noi“, a intrat în istoria televiziunii, alături de personaje şi îmbinarea mai multor genuri: SF, fantasy, horror şi mystery.

Atracţia dintre cei doi actori, „coloana vertebrală“ a seriei, a reprezentat mereu un punct de interes pentru fani. De-a lungul anilor, mulţi dintre telespectatorii francizei şi-au pus întrebări cu privire la relaţia specială dintre personajele pricipale, exprimându-şi chiar dorinţa ca Dana Scully şi Fox Mulder să se îndrăgostească şi să înceapă o relaţie.

„Neîncrederea şi teoriile despre conspiraţii sunt mult mai puternice în zilele noastre. Am putea să relansăm serialul acum. Nu prea puteai să faci acest serial în 2002, întrucât pe atunci oamenii aveau încredere în guvern - sau îşi doreau să aibă încredere. Treceam printr-o perioadă în care «Dosarele X» nu era un serial relevant pentru public“, spunea şi Chris Carter, creatorul serialului, la aniversarea de 20 de ani.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite