Guvernul britanic va solicita companiei Netflix să avertizeze publicul că serialul „The Crown“ este o ficţiune VIDEO

0
0

Ministrul britanic al Culturii Olivier Dowden va solicita companiei Netflix să menţioneze înainte de difuzarea unor episoade din serialul "The Crown" că este vorba despre o ficţiune, a declarat acesta pentru Mail on Sunday.

"Este o ficţiune minunată şi, la fel ca pentru alte producţii, Netflix trebuie să aibă un discurs clar de la început şi să spună asta", a declarat el. 

Ministrul se teme că astfel "o generaţie de telespectatori, care nu a trăit evenimentele, să creadă faptele" şi intenţionează să solicite acest lucru gigantului de streaming. 

Dacă va exista un avertisment înaintea unor episoade, va fi pentru a preveni publicul că acestea conţin scene în care este vorba despre bulimie, tulburare de care suferea prinţesa Diana. 

Precedentele sezoane, care au fost despre începutul domniei reginei Elizabeth a II-a, nu au stârnit astfel de probleme. Doar în sezonul 3, scenariul a lăsat să se înţeleagă că suverana a avut o relaţie cu dresorul cailor săi de curse, Lord Porchester. Un episod considerat "de foarte prost gust" de Dickie Arbiter, fostul secretar de presă al reginei. 

Apărătorii monahiei se tem în prezent de imaginea pe care o va oferi serialul, mai ales despre prinţului Charles, succesor al reginei. 

Chiar şi Charles Spencer, fratele prinţesei Diana, pare de acord cu cererea ministrului: "Ar ajuta The Crown dacă la începutul fiecărui episod ar fi menţionat "Este bazat pe fapte reale". 

"Prinţul Charles este dintre acele personaje care suscită atât simpatie, cât şi critici, ceea ce poate inspira în general monarhia", a declarat Peter Morgan pentru The New York Times. 

Creatorul serialului, Peter Morgan, a declarat, întrebat pe 18 noiembrie despre unele libertăţi pe care şi le-a permis cu ficţiunea, că şi-a asumat aceste decizii atât timp cât sunt în concordanţă cu faptele. 

"Familia regală nu a aprobat conţinutul serialului, nu a cerut să vadă ce subiecte vor fi abordate şi nu va fi un punct de vedere cu privire la fidelitatea poveştii", potrivit lui Donal McCabe, responsabil cu comunicarea din partea reginei, citat de The Guardian. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite