Digi24, sancţionată pentru că a difuzat imagini cu animale chinuite. „De ce trebuie să arătăm aşa ceva?“

0
0
FOTO Pagina de Media
FOTO Pagina de Media

Televiziunea Digi24 a fost somată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru că a difuzat pe post imagini dure cu animale chinuite.

Postul de ştiri din grupul RCS-RDS a difuzat în data de 19 iulie, în jurnalul de la 17:00, o ştire cu imagini în care animalele erau chinuite. 

Mai exact, doi câini erau călcaţi de o maşină, iar Digi24 nu ar fi blurat corespunzător aceste imagini, scrie Pagina de Media. 

„Câini călcaţi intenţionat cu maşina”, „De ce românii îşi omoară câinii cu coasa“ sau „Câine ucis cu ciocanul“  sunt titlurile folosite de Digi24 în acea ştire.

Membrii CNA au avut păreri diferite în acest caz. Gabriel Tufeanu a fost cel mai vehement şi a propus o amendă de 10.000 de lei, fiindcă această greşeală „se putea evita foarte uşor.“

„De ce trebuie să arătăm asemenea imagini? E ceva ce ne dorim la o televiziune? Chiar aveam pretenţii de la Digi! Sunt extrem de dezamăgit. Nu ştiu ce să mai zic. Era necesar să vedem doi pui de căţei zvârcolindu-se pe jos? Era o situaţie extrem de uşor de evitat. Dacă de fiecare dată tratăm atât de minor fiecare abatere, atunci se vor repeta şi noi vom face acelaşi lucru în continuare: discutăm, discutăm“, a comentat Tufeanu.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost mai îngăduitoare cu Digi24. A considerat ştirea drept o greşeală şi a propus doar o somaţie publică. 

„Mă întreb cum ai putea să faci ştirea ca să aibă un impact? Până la urmă e o iniţiativă a Ministerului de Interne ca să oprească violenţa împotriva animalelor. Cum să ilustrezi mai bine o ştire? Ştirea a fost dată doar o singură dată până la urmă. Singura greşeală este că nu au blurat corespunzător imaginile“, a spus Dorina Rusu.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite