Claudiu Lucaci, care a obţinut un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şeful ştirilor TVR, îl acuză pe Stelian Tănase de abuz şi îi acţionează în instanţă decizia

0
0

Claudiu Lucaci, fostul şef al ştirilor TVR, a contestat în instanţă decizia comisiei condusă de preşedintele Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, care i-a dat un punctaj mic la reevaluare, fapt ce a dus la pierderea funcţiei de conducere, potrivit declaraţiilor făcute de acesta pentru site-ul Paginademedia.ro.

„Fiind vorba despre un abuz, am acţionat în instanţă decizia preşedintelui Stelian Tănase. Domnul Tănase a condus comisia de contestaţie şi tot dânsul a fost cel care a anulat prima evaluare. Decizia de anulare a primei evaluări, care din punctul meu de vedere este un abuz, a fost deja contestată la Tribunalul Bucureşti în urmă cu o lună. Iar cea de-a doua acţiune în instanţă, în ce priveşte cea de-a doua evaluare a mea, va fi deschisă în următoarele zile“, a declarat Claudiu Lucaci pentru Paginademedia.ro.

Stelian Tănase: Procesul de evaluare a lui Claudiu Lucaci a fost „viciat“

La prima evaluare a activităţii sale, Claudiu Lucaci a obţinut punctajul necesar pentru a-şi păstra funcţia de şef al ştirilor TVR, însă, ulterior, o comisie condusă de preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a decis că procesul de evaluare a fost „viciat“, întrucât Lucaci prezentase acelaşi proiect de activitate cu cel al adjunctei sale, Ioana Popescu. 

Pe 25 martie, Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv a decis că atât Claudiu Lucaci, cât şi colega sa, Ioana Popescu, coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri, să fie reevaluaţi. Această decizie a fost luată de majoritatea membrilor Consiliului, care a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare a lui Lucaci, şi doi membri supleanţi, notează şi Mediafax. 

Claudiu Lucaci consideră că nu a fost reevaluat din punct de vedere profesional

În urma reevaluări, Ioana Popescu a obţinut peste 75 din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul în faţa comisiei) şi îşi va putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri. În schimb, Claudiu Lucaci a obţinut sub 75 de puncte, respectiv sub punctajul necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a TVR. 

Lucaci a contestat decizia, motivând că „a fost un singur raport de activitate comun cu adjunctul meu, în echipă, însemnând că dacă nu ne-am fi îndeplinit obiectivele, am fi plecat amândoi”, scrie Paginademedia.ro. În urma contestaţiei, punctajul a rămas neschimbat, ceea ce înseamnă că Lucaci nu-şi poate păstra funcţia de conducere. Pentru Paginademedia.ro, acesta a precizat că „este evident că pe parcursul evaluării au existat alte motive decât cele profesionale având în vedere că nu s-a luat în calcul performanţele profesionale realizate în perioada mandatului meu managerial.“

Claudiu Lucaci: „TVR este o instituţie condusă politic“

Întrebat dacă va rămâne la TVR în cazul în care îi va fi respinsă contestaţia şi va fi nevoit să plece de la conducerea Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci a spus că nu mai are încredere în această instituţie, conform Mediafax. „În acest moment nu ştiu dacă mai doresc să rămân în TVR, pentru că nu mai este o instituţie de presă, ci este o instituţie condusă politic. În acest moment nu pot avea încredere într-o instituţie care-mi interzice activitatea, deşi nu are ce să-mi reproşeze profesional“, a spus Claudiu Lucaci, care a precizat că se aştaptă la represalii din partea lui Stelian Tănase.

Totodată, SRTv l-a dat în judecată pe Claudiu Lucaci, printr-un dosar înregistrat pe 16 martie la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Obiectul acestui dosar este „acţiune în răspundere patrimonială“. 

Mai multe - TV

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite