Cinci documentare istorice care merită urmărite astăzi la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să vadă documentare istorice interesante în seara aceasta au în program TV azi câteva producţii interesante. Iată câteva recomandări:

Program TV azi. Documentare istorice. Societăţi secrete. Viasat History. 21:00. Acţionează în umbre, sunt extrem de secretoşi şi practică ritualuri antice. Fie ei francmasoni, rosicrucieni, Cavalerii Templieri, Illuminati sau legendarii Bonesman, se spune că membrii societăţilor secrete ar avea adesea obiective secrete.

Jurământul autoimpus de tăcere permite dezvoltarea de mituri şi legende. Cea mai comună acuzaţie este că aceste societăţi luptă în secret pentru a coduce lumea. Acest documentar pe trei părţi însoţeşte istoricul Dr. Marian Füssel în căutarea de indicii în jurul celor mai faimoase societăţi secrete şi teorii ale conspiraţiei din istorie.

Program TV azi. Documentare istorice. Dosare strict secrete. Discovery World. 18:40. Un program despre poveştile ascunse ale unor locuri celebre, invenţii revoluţionare sau oameni extrem de influenţi. Iată informaţii pe care nu le ştiaţi, detalii importante, dar ignorate de istoria "tradiţională" - elemente reale, care ţin de trecut, prezent şi viitor. 

Seria pare să deschidă tot felul de dosare inscripţionate "Mai mult decât strict secret", invitând telespectatorul să se implice personal în investigarea acestei istorii secrete a lumii, într-o experienţă captivantă, care acoperă de toate - de la societăţi secrete şi invenţii inovatoare până la obiecte, locuri şi oameni care au devenit adevărate simboluri.

Program TV azi. Documentare istorice. „Ultimul an al lui Hitler”, pe National Geographic

Program TV azi. Documentare istorice. Primul Război Mondial. National Geographic. 16:00. 11 noiembrie 1918. Ora 11 dimineaţa. Deodată, linişte. Soldatul canadian George L. Price a căzut doborât, una dintre ultimele victime ale unui carnagiu de neimaginat care a dus la moartea a aproape zece milioane de soldaţi şi la rănirea altor 20 de milioane.

Cum de s-a ajuns aici? Care sunt originile acestei nebunii care a pus stăpânire pe lume timp de patru ani lungi? O nebunie care a distrus ţări întregi şi a răsturnat imperii? În 1914, Europa se afla în plin avânt de Belle Epoque. Însă, pe 28 iunie 1914, în Sarajevo, Franz Ferdinand, obscurul moştenitor al Imperiului Austro-Ungar, este asasinat de un tânăr naţionalist bosniac.

Acest eveniment reaprinde vechi resentimente patriotice faţă de monarhiile europene. Experţii industriali sunt în favoarea unui conflict armat, pe care îl văd o modalitate de a anihila nemulţumirea crescândă a clasei muncitoare. O lună mai târziu, Austro-Ungaria declară război Serbiei, generând un joc al alianţelor între naţiuni. Pornirea relaxată a trupelor la război reflectă o lipsă colectivă a conştiinţei unui popor care crede că războiul va fi scurt şi victoria sigură. În octombrie 1914, trupele germane se apropie de Paris. Victoria lor pare iminentă, iar entuziasmul iniţial se transformă în frică.

Program TV azi. Documentare istorice. Ultimul an al lui Hitler. National Geographic. 0:00. De la Debarcarea din Normandia până la căderea lui Hitler, Aliaţii au înfrânt Reich-ul în 11 luni. A fost cel mai brutal an al războiului.

Program TV azi. Documentare istorice. Apocalipsa omului de Neanderthal. Viasat History. 23:00. Timp de mii de ani, oamenii de Neanderthal au străbătut pământul: dar într-o clipă au dispărut din istorie. Acum cercetătorii încearcă să descopere misterul derutant al dispariţiei lor.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite