Ce se află în centrul Soarelui şi ce se întâmplă când pătrunzi într-o „gaură de vierme“? Aflaţi dintr-o nouă producţie marca Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emisiunea va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 21:00 FOTO Discovery Channel
Emisiunea va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 21:00 FOTO Discovery Channel

„Explorăm Cosmosul“, o nouă emisiune care îşi propune să descifreze misterele care învăluie Universul, va debuta vineri, 6 februarie, de la ora 21:00, la Discovery Channel.

De la secretele găurilor negre până la lumile extraterestre, seria „Explorăm Cosmosul“ apelează la imagini uluitoare de grafică pe computer pentru a prezenta planete, sateliţi naturali, găuri negre, stele şi galaxii întregi, dezvăluindu-le strat cu strat, pentru a descifra mistere care învăluie originea lor şi destinul întregului Univers. Există forme de viaţă dincolo de suprafaţa lui Marte? Ce se întâmplă când pătrunzi într-o „gaură de vierme“? Ce se află în centrul Soarelui? Şi cum au contribuit asteroizii la modelarea sistemului nostru solar?

Seria îşi propune să exploreze aceste mistere şi multe altele, secţionând roci spaţiale, decojind suprafaţa planetelor şi demontând stele din galaxiile lor, pentru a dezvălui secrete bine ascunse de şase minuni spaţiale: Soarele, găurile negre, asteroizii, planeta Marte, cometele şi diverse alte lumi extraterestre. 

Telespectatorii Discovery Channel pot afla astfel cum pot oamenii de ştiinţă să se folosească de dunele de nisip ca să prognozeze fenomene meteo de pe Marte, cum au creat inginerii un robot spaţial care sondează un asteroid şi aduce mostre din el pe Pământ sau cum au descoperit astronomii că într-o bună zi galaxia noastră se va ciocni de cea învecinată.

Programul prezintă lumi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, iar secvenţele uimitoare de grafică şi animaţie pe computer ne ajută să vedem totul în secţiune, dezvăluind peisaje extraterestre cu peşteri fragile de lavă, mări agitate de plasmă, mine cosmice de platină şi chiar o gaură neagră, înfometată, aflată în centrul galaxiei noastre. Mai mult, aflăm că toate aceste minuni cosmice joacă un rol surprinzător în definirea locului nostru în Univers.

Descrierea episoadelor din seria „Explorăm Cosmosul“

Episodul 1 – „Secretele găurii negre“

Explorăm în secţiune găurile negre, unele dintre cele mai de temut elemente din univers şi demontăm galaxii întregi de stele, planete şi praf cosmic, înlăturând strat cu strat ca să putem descifra secretele acestor pericole ce ne pândesc tăcute din peisajul cosmic care ne înconjoară.

Episodul 2 – „În interiorul Soarelui“

Explorăm Soarele, dând deoparte strat cu strat, şi studiem mări de plasmă în fierbere, particule de lumină şi câmpuri de forţă, pentru a descifra secretele care se ascund dincolo de suprafaţa corpului ceresc care alimentează cu energie Pământul.

Episodul 3 – „Asteroizi ucigaşi“

Studiem strat cu strat asteroizi pe care îi decojim treptat, explorăm cratere văzute în secţiune şi explodăm straturi succesive de rocă pentru a explora aceste lumi miniaturale şi secretele care se leagă de începuturile sistemului nostru solar.

Episodul 4 – „Expediţie pe Marte“

Explorăm în secţiune planeta Marte şi îndepărtăm strat cu strat furtuni de praf, calote glaciare şi vulcani gigantici, pentru a încerca să descifrăm secretele ascunse ale Planetei Roşii.

Episodul 5 – „Pe urmele unei comete“

Studiem îndeaproape comete, dând deoparte strat cu strat din structura lor şi examinându-le celebrele cozi pentru a scoate la lumină secretele acestor vizitatori misterioşi, sosiţi din străfundurile spaţiului cosmic.

Episodul 6 – „Lumi extraterestre“

Studiem în secţiune planete bizare şi sateliţi naturali stranii, explorăm strat cu strat atmosfera lor impenetrabilă, crustele de gheaţă şi oceanele extraterestre care ascund secretele acestor lumi aflate atât de departe de Pământul nostru.


Despre programele Discovery Channel mai puteţi citi:

INTERVIU Todd Hoffman, căutător de aur, la Discovery: „Mulţi caută aur fiindcă au ajuns cumva dependenţi de el“

VIDEO Discovery Channel, în goana după audienţă: ce se întâmplă atunci când un om este „înghiţit“ de o anaconda

INTERVIU Nik Wallenda, acrobat: „Viaţa e acolo sus, pe sârmă, iar restul e doar aşteptare“

VIDEO Televiziune extremă: Om „mâncat de viu“ de un şarpe anaconda, o nouă producţie Discovery Channel

INTERVIU Dynamo, iluzionist: „Nu încerc să mint sau să înşel publicul, oamenilor nu le place să fie păcăliţi“

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite