Prima regulă „Fight Club 2“: să nu vorbim despre „Fight Club 2“. Până în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brad Pitt şi Edward Norton au fost protagoniştii ecranizării romanului „Fight Club“ FOTO cinemagia.ro
Brad Pitt şi Edward Norton au fost protagoniştii ecranizării romanului „Fight Club“ FOTO cinemagia.ro

Poate că prima regulă din „Fight Club“ este să nu vorbeşti despre Fight Club, dar scriitorul Chuck Palahnuik a încălcat-o, dezvăluind că romanul din 1996 va avea parte de o continuare, relatează „The Telegraph“.

Continuarea însă nu va fi un film hollywoodian cu Brad Pitt şi Edward Norton, ci o serie de zece benzi desenate, publicate de Dark Horse Comics. Palahnuik a dezvăluit din greşeală că lucrează la o continuare a romanului încă din 2013, în cadrul convenţiei Comic Con de la New York, dar acum au ieşit la iveală noi detalii.

Povestea unui narator insomniac anonim, al cărui alter-ego este violentul Tyler Durden, şi a unei societăţi subterane construite în jurul luptelor şi a ideilor anarhice, continuă în „Fight Club 2“, o serie de benzi desenate realizate de Cameron Stewart şi care vor fi lansate în luna mai a anului viitor. 

Acţiunea din „Fight Club 2“ va avea loc la un deceniu după încheierea romanului original, când naratorul realizează că el şi companionul său manipulator şi violent sunt, de fapt, aceeaşi persoană. De asemenea, acesta este căsătorit cu problematica Marla Singer şi au împreună un fiu, Junior, în vârstă de 9 ani. 

Palahnuik şi-a încălcat propria regulă şi a vorbit despre Fight Club pentru „USA Today“: acţiunea va fi plasată în mod alternativ în viitor şi în trecut, ideea de bază fiind cea că „Tyler poate fi ceva ce a fost prezent de secole şi nu este doar o aberaţie a minţii“.

În plus, scritorul aduce înapoi multe dintre personajele din prima carte, precum şi organizarea Project Mayhem, care încă îl prinde în cârligele sale pe narator atunci când acesta trebuie să-şi salveze fiul care este în pericol. 

image

O primă imagine din benzile desenate „Fight Club 2“ FOTO Dark Horse Comics 

Cartea originală a fost „o tiradă împotriva taţilor – tot ce am crezut că tatăl meu nu făcuse combinat cu tot ce spuneau colegii mei despre taţii lor“, a declarat Palahniuk, în vârstă de 52 de ani. „Acum, pentru că am ajuns la vârsta pe care tatăl meu o avea atunci când i-am murdărit imaginea, acest lucru m-a făcut să-mi revizuiesc atitudinea şi să privesc lucrurile din perspectiva părintelui şi să încerc să-mi dau seama dacă lucrurile au fost mai bune şi de ce se tot repetă“, a mai explicat scriitorul pentru „USA Today“.

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al literaturii underground, „Fight Club“ este unanim considerat în momentul de faţă drept unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX.

Supranumit „portdrapelul generaţiei nihiliste“, scriitorul american Chuck Palahniuk este cunoscut publicului în primul rând pentru controversatul roman „Fight Club“, câştigător a numeroase distincţii şi ecranizat în 1999, avându-i pe Brad Pitt, Edward Norton şi Helen Bonham Carter în rolurile principale.

Primele sale două cărţi, „Insomnie: dacă ai trăi aici, ai fi deja acasă“ şi „Monştri invizibili“, trimise unor editori din New York, au fost refuzate. La fel s-a întâmplat şi cu romanul „Fight Club“, respins iniţial pentru că a fost considerat „prea întunecat şi prea riscant“. În loc să-i mai estompeze tonul, Palahniuk îl va duce la extrem.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite