Porţi deschise la Piaţa Festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Public numeros la evenimentele din Piaţa Festivalului, în 2011 FOTO Arhiva Festivalului „George Enescu“
Public numeros la evenimentele din Piaţa Festivalului, în 2011 FOTO Arhiva Festivalului „George Enescu“

Evenimentele din Piaţa Festivalului „George Enescu“ încep sâmbătă, la ora 20.00, cu un concert al ansamblului „Violoncellissimo“, condus de Marin Cazacu.

În următoarele două săptămâni de Festival, numeroase concerte, proiecţii de film, spectacole de teatru şi alte activităţi au loc în Piaţa „George Enescu“, numită acum Piaţa Festivalului. Concertul ansamblului „Violoncellissimo“, condus de cunoscutul violoncelist român Marin Cazacu,  inaugurează evenimentele din Piaţă. Formaţia concertează, de asemenea, pe 27 septembrie, în „generoasa sală a Ateneului“, după cum a apreciat Marin Cazacu într-un interviu pentru „Adevărul“. „Nu vom cânta niciodată numai cu un singur violoncel – va fi un număr de cel puţin patru violoncele pe scenă, până la 16, cu un ansamblu mic de percuţie. Scena Ateneului va fi cu siguranţă atât de generoasă încât violoncelele să răsune aşa cum trebuie“, a specificat violoncelistul. 

Ziua Dacia la „Enescu“

Pe scena din Piaţa Festivalului se desfăşoară duminică, de la 12.00, spectacolul pentru copii „Clasic e fantastic – copilăria lui George Enescu“, sprijinit de Dacia Group. Seara, de la ora 21.00, una dintre actriţele din spectacol, Irina Sârbu, care este şi cântăreaţă de jazz, susţine recitalul „Minor Swing“, împreună cu Marius Mihalache Band.  

Tot pe 15 septembrie, de la ora 14.00, Dacia prezintă proiecţia în premieră a eseului cinematografic „Muzica Uzinelor Dacia“, care documentează bogăţia sonoră dintr-o fabrică de automobile. Un alt eveniment de duminică îi aduce împreună pe violonistul Gabriel Croitoru şi pe pianistul Horia Mihail, în recitalul „Vioara lui Enescu“. 

Tomescu, în Festival

Pe 18 septembrie, violonistul Alexandru Tomescu susţine un recital în Piaţa Festivalului, interpretând lucrări de Bach şi Ysaye, de la ora 20.00. Alte trupe care concertează sunt Filarmonica din Piteşti (15 septembrie), Solartis Quartet şi Radio Bucharest Brass Quintet (16 septembrie), Orchestrele şi Corurile Radio România, cu Luiza Zan invitată specială (20 septembrie), Jazzappella (21 septembrie), Corul Symbol (24 septembrie), Filarmonica Râmnicu Vâlcea (25 septembrie), Silvestri Orchestra, dirijată de Tiberiu Soare (27 septembrie) şi alţii. Alături de aceste formaţii, elevi ai şcolilor, liceelor şi facultăţilor de muzică din Bucureşti şi din ţară interpretează zilnic concerte în Piaţa Festivalului. 

Evenimente organizate de Dacia Group în Piaţa Festivalului

15 septembrie

12.00 „Clasic e fantastic“ - Copilăria lui George Enescu

Spectacol de teatru şi muzică pentru copii (peste 4 ani)

Distribuţia: Alin Olteanu (Sol), Monica Ciută (pisica Lola), Valeria Cristia (Sică), Irina Sârbu (Rică), 

Aurelia Olteanu (Compozitorul), Sânziana Tarţa (Lăutarul), Raluca Ouatu (pian) şi Monica Kurutz (vioară) 

Regia: Monica Ciută 

Scenografia: Sânziana Tarţa 

13.00 Proiecţie „Wild Carpathia I“ 

(documentar, Marea Britanie, oferit de Travel Channel)

14.00  Premieră: proiecţia eseului cinematografic „Muzica Uzinelor Dacia“

15.00 Animaţii muzicale pentru copii şi concursuri

18.45 „Vioara lui Enescu“ în Piaţa 

Festivalului – recital susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail 

19.45 „Seară de operetă“ cu Filarmonica din Piteşti 

Dirijor: Tiberiu Oprea 

Solişti: Mediana Vlad (soprană) şi Ştefan Popov (bariton)

21.00 „Minor Swing“, recital Irina Sârbu şi Marius 

Mihalache Band

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite