„Voyage“, concertul virtual al grupului ABBA, va avea un turneu mondial VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul virtual "Voyage" al grupului ABBA va avea parte de un turneu mondial, a anunţat joi preşedintele Universal Music Group, Lucian Grainge, potrivit site-ul revistei americane, citată de Agerpres.

Concertul virtual a fost prezentat încă din mai 2022 într-o sală special construită la Londra  și a vândut peste un milion de bilete, iar în curând va porni în turneu.

Avem în dezvoltare planuri pentru a duce «ABBA Voyage» în jurul lumii", a declarat Lucian Grainge.

Concertul va fi difuzat, cel mai probabil, în săli special modificate din oraşe importante din lumea întreagă.

Agentul de presă al grupului ABBA şi purtătorul de cuvânt al grupului Universal nu au oferit informaţii suplimentare despre acest proiect când au fost ontactaţi de Variety.

Declaraţia făcută de Lucian Grainge este prima confirmare oficială a faptului că acel spectacol  va fi difuzat în altă parte decât într-un cinematograf din Londra. .

image

Poiecul a costat multe milioane de dolari și a fost dezvoltat timp de aproape şase ani, Compania Industrial Light & Magic, deţinută de George Lucas, a folosit tehnologia motion-capture pentru a crea imagini virtuale (denumite „ABBA-taruri") ale membrilor grupului suedez, prezentaţi aşa cum arătau în 1979, pentru un concert de 90 de minute.

Chiar dacă, din punct de vedere tehnic, nu este un spectacol cu holograme, „Voyage" reprezintă o nouă culme în universul acestui tip de tehnologie: cei patru membri ai grupului suedez, care au depăşit deja vârsta de 70 de ani, au petrecut multe ore cântând în faţa camerelor motion-capture, pentru ca imaginile lor virtuale să arate cât mai realist posibil.Spectacolul "Voyage" a generat recenzii aproape unanim favorabile în rândul criticilor de specialitate

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite