Versurile cântecului „Vincent“, lansat de Don McLean, ar putea fi vândute cu un milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Versurile scrise de mână ale cântecului "Vincent", un omagiu muzical adus de cântăreţul şi chitaristul american Don McLean celebrului pictor Vincent van Gogh, vor fi scoase la licitaţie în luna noiembrie şi ar putea fi vândute cu un milion de dolari, informează Reuters.

Cântăreţul şi chitaristul Don McLean, 76 de ani Foto: Wikipedia
Cântăreţul şi chitaristul Don McLean, 76 de ani Foto: Wikipedia

Versurile acestui cântec, care a fost inclus pe celebrul album "American Pie" din discografia artistului american, au fost scrise cu un creion pe o hârtie verde.

Ele reprezintă "vedeta" unei colecţii alcătuite din sute de obiecte personale ale cântăreţului Don McLean, care vor fi scoase la vânzare de casa de licitaţii Julien's Auctions.

"Am decis să mă despart de multe lucruri", a declarat Don McLean, în vârstă de 76 de ani. Printre obiectele puse în vânzare se află 25 de chitare, bijuterii, costume de scenă şi ceasuri vintage.

Lansat în 1971, cântecul "Vincent" se deschide cu versul "Starry, starry night" şi se inspiră dintr-o capodoperă a celebrului pictor flamand, intitulată "The Starry Night" ("Noapte înstelată").

Don McLean a dezvăluit că a scris versurile acestei piese în timp ce admira tabloul lui Vincent van Gogh."Vincent" este, probabil, cel mai cunoscut cântec lansat de Don McLean după celebrul single "American Pie", ale cărui versuri s-au vândut cu 1,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată în anul 2015.

Licitaţia va avea loc în perioada 11-13 noiembrie 2022 la Hard Rock Cafe din New York, precum şi online pe site-ul casei Julien's Auctions.

O parte dintre încasările ce vor fi obţinute vor fi donate Fundaţiei Don McLean.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite