VIDEO Benedict Cumberbatch către Julian Assange: „ Am vrut să creez un portret tridimensional al unui om hulit de presă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benedict
Cumberbatch spune că a fost o adevărată mândrie interpretarea
rolului lui Julian Assange, una dintre cele mai controversate figuri
ale lumii FOTO AFP
Benedict Cumberbatch spune că a fost o adevărată mândrie interpretarea rolului lui Julian Assange, una dintre cele mai controversate figuri ale lumii FOTO AFP

După ce Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, i-a adresat o scrisoare deschisă actorului Benedict Cumberbatch, cel care îl portretizează în thriller-ul „The Fifth Estate“, acesta din urmă nu a rămas dator şi i-a răspuns. Pentru Cumberbatch, rolul unuia dintre cei mai controversaţi oameni ai secolului XX a însemnat o mândrie, scrie „Huffington Post“.

„Mă acuzi că sunt un mercenar, că aş fi fost plătit să fac propagandă pentru politica de dreapta. Nu doar că nu operez într-un vid moral, dar acest film a însemnat mai mult decât un salariu. Acest proiect a fost foarte important pentru mine din moment am vrut să aduc la suprafaţă integritatea şi provocarea de care dă dovadă unul dintre cele mai importante personaje ale vremurilor moderne. Cred că filmul arată destul de clar succesul pe care l-au avut site-ul WikiLeaks şi fondatorul său extraordinar, Julian Assange“, a spus Benedict Cumberbatch.

„Am vrut să creez un portret tridimensional al unui om hulit de presă pentru a le reaminti oamenilor că Assange este mai mult decât un tip ciudat cu păr alb care se ascunde într-o ambasadă. Sunt mândru că am putut să fiu implicat în realizarea unui astfel de personaj, dar şi în realizarea scenariului. Filmul ar trebui să provoace dezbatere, nu consens, iar aceasta este adevărul, în opinia mea.“

Mesajul actorului englez vin după ce Julian Assange i-a adresat lui Cumberbatch o scrisoare în care spune că nu pune la îndoială calităţile actoriceşti ale acestuia, dar că nu crede că „filmul este unul bun“. „Nu cred că acest film va avea un efect pozitiv asupra mea şi a celor dragi mie. Cred că va fi covârşitor de negativ pentru toţi. Filmul are la bază o carte înşelătoare scrisă de o persoană care vrea să se răzbune pe mine şi pe organizaţia mea“, scria Assange în scrisoare.

„Eu cred că ar trebui să reconsideri implicarea ta în această întreprindere. Dacă m-aş fi întâlnit cu tine, atunci aş fi validat acest film mizerabil. Ştiu că fimul intenţionează să mă potretizeze într-o lumină negativă şi sunt sigur că va denatura evenimentele şi va scoate WikiLeaks din înţelegerea publicului. Nu caută să simplifice, să clarifice adevărul, ci, mai degrabă, încearcă să-l îngroape“, a continuat Assange.

Filmul „The Fifth Estate“ este bazat pe cartea lui Daniel Domscheit-Berg, „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World’s Most Dangerous Website“. Daniel Domscheit-Berg este fostul purtător de cuvânt al organizaţiei lui Assange, iar în film este interpretat de către Daniel Bruhl.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite