Ce încasări a generat în România „Mecanicul 2“, noul film de acţiune cu Jason Statham, în weekend-ul de lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jason Statham, în rolul lui Arthur Bishop din „Mecanicul 2“ FOTO cinemagia.ro
Jason Statham, în rolul lui Arthur Bishop din „Mecanicul 2“ FOTO cinemagia.ro

Încă din primul weekend petrecut pe marile ecrane din România, Jason Statham şi-a redemonstrat statutul de superstar al filmelor de actiune, după ce ,,Mecanicul 2“ a generat în doar câteva zile încasări de 826.189 lei în box office-ul naţional şi un număr de 42.857 spectatori.

Continuarea acţiunii de succes din 2011, „Mecanicul 2“ marchează revenirea lui Jason Statham în rolul lui Arthur Bishop, care de această trebuie să se întoarcă la profesia la care renunţase definitiv, pentru a îndeplini o misiune extrem de periculoasă. Pentru a salva femeia iubită (Jessica Alba), acesta trebuie să ucidă mai mulţi interlopi periculoşi, din colţuri diferite ale lumii. 

Jason Statham este cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în francize precum ,,Curierul“, ,,Crank“, ,,Eroi de sacrificiu“ şi, cel mai recent, seria ,,Furios şi iute“. Când a fost abordat pentru a-şi relua rolul în ,,Mecanicul“, Statham a fost fericit să-i poată da din nou viaţă lui Bishop.

„E întotdeauna plăcut să poţi juca din nou un personaj familiar, pentru a-l plasa într-o lume unică. Mai ales când vine vorba de Arthur. El e un tip cu principii morale bine stabilite, care a decis să părăsească acest domeniu de activitate. Aşa că în film îl întâlnim într-o etapă foarte diferită a vieţii sale, dar lucrurile nu stau atât de bine pentru el, nici pentru cei din jurul lui“, a declarat Jason Statham. 

Statham se simte foarte mulţumit că îşi poate face singur cascadoriile: „Aşa am procedat încă de la primul meu film de acţiune, Curierul, când am luat taurul de coarne şi m-am ocupat singur de acest aspect atât de important în lumea filmelor de acţiune. Aveam foarte multă experienţă din copilărie când mă pregătisem în tot soiul de arte marţiale, gimnastică şi sport, iar acest lucru chiar poate să-ţi ofere un avantaj atunci când filmezi astfel de secvenţe.“, a concluzionat Jason Statham despre provocările întâlnite în timpul filmarilor pentru ,,Mecanicul 2“.

Cât despre Vic Armstrong, regizorul care s-a ocupat de scenele de acţiune, atunci când a fost întrebat care i s-a părut lui a fi cea mai solicitantă dintre toate cascadoriile şi secvenţele de acţiune, acesta a răspuns: „Cea mai chinuitoare şi dificilă secvenţă de realizat este fiecare dintre ele, deoarece toate trebuie să fie originale. Toate s-au făcut până acum, dar trebuie să fii creativ şi să adaugi diferite arome şi unghiuri. Există o mulţime de filme de acţiune bune deja lansate, de la Bond la Bourne şi tot ce s-a mai produs pe lângă, de aceea este o provocare uriaşă să poţi inventa ceva la care oamenii să reacţioneze ca în faţa unei scene noi şi proaspete. Cred că am fost la înălţimea situaţiei în acest film.“

Un film distribuit de Freeman Entertainment, „Mecanicul 2“ a avut premiera în cinematografe  pe 26 august, când a adus pe marile ecrane explozii, curse nebune şi multe răsturnări de situaţie. 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite